Kinderen die spelen zijn kinderen die leren. Want spelen is de leukste en meest natuurlijke manier om zelf te proberen en te ervaren hoe dingen werken. En alles wat je zelf doet – keer op keer – blijft beter hangen en is een les voor het leven. Daarom is goed speelgoed zo belangrijk voor opgroeiende kinderen. Gelukkig is er in ons land heel veel prachtig speelgoed te koop waarmee kinderen veilig en met groot plezier kunnen spelen. De keuze is zó groot, dat het misschien wel tijd kan kosten om te selecteren wat voor jouw eigen kind het meest geschikt is. Dan kan het handig zijn om eerst eens te gaan kijken bij een grotere online speelgoedwinkel, waar ze allerlei speelgoed in alle soorten en maten op voorraad hebben. Je hebt zo een goed overzicht van de mogelijkheden en de beste speelgoedmerken, zodat het ineens een stuk eenvoudiger wordt om te kiezen!

Mooi geknutseld hoor!

Je kunt kinderen op vele manieren lekker laten spelen. Maar wat álle kinderen altijd superleuk vinden is knutselen! En het fijne is dat je als ouder meteen bezig bent met de opvoeding. Want terwijl ze knutselen, leren kinderen bijna vanzelf hoe ze oplossingen voor problemen kunnen bedenken. Ze gaan vormen en kleuren sneller herkennen en je kunt ze vast laten wennen aan letters en cijfers. Het werken met verschillende materialen is ook heel goed voor de motoriek. En als ze samen met andere kinderen knutselen, leren ze ook om elkaar te helpen, om op hun beurt te wachten en om te delen. Knutselen is dus een hele leuke, veelzijdige en nuttige bezigheid voor je kind!

Knutselen kun je overal

Meestal zijn kinderen op de crèche en op school al veel bezig met allerlei leuke knutselprojecten. Dat kunnen ze thuis natuurlijk ook, als ze er de juiste spullen voor hebben. Thuis knutselen in je eigen omgeving is heel fijn, want er is dan alle tijd om te experimenteren en je knutselwerk helemaal in één keer af te maken. Kinderen krijgen daar extra zelfvertrouwen van en bouwen aan hun concentratievermogen. Daarnaast kunnen ouders het knutselen zelf begeleiden en als het klaar is direct laten zien hoe trots ze zijn op hun kind. Je kunt je (jonge) kind thuis prima laten beginnen met kinderklei. Later kun je denken aan bijvoorbeeld strijkkralen, gipsgieten en knutselwerkjes met lijm, papier en scharen. Ook complete knutselpakketten zijn erg populair, zeker als je met meerdere kinderen een middagje creatief aan de gang wilt, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje.