Naarmate je kind ouder wordt, ontgroeit het niet alleen kleding, maar ook het oude speelgoed. Vaak is dat nog in hartstikke goede staat, dus zonde om weg te gooien. Een doos op maat bestellen voor het oude speelgoed van jouw kind is een goed idee. Dit is wat je ermee kunt doen.

Voor de volgende lichting

Wanneer je de wens hebt om in de toekomst nog een kind te krijgen, is het verstandig om het speelgoed te houden voor ‘de volgende lichting.’ Stop in dat geval het speelgoed dat nog in goede staat is in een doos en zet het enkele jaren op zolder of in de berging. Ontzettend leuk om dit te kunnen hergebruiken.

Naar de kringloop

Weggooien doen we anno 2024 niet meer met spullen die nog in prima staat zijn. Plaatselijke kringloopwinkels zijn vaak ontzettend blij met jouw oude spullen. Geef het speelgoed van je kind een tweede leven bij een ander kind en breng het naar de kringloop. Dat is een makkelijke en ook nog eens een duurzame optie.

Naar het goede doel

Goede doelen die zich inzetten voor kinderen in armoede, of het nou gaat om kinderen in eigen land of om kinderen in bijvoorbeeld derde-wereldlanden, zijn vaak ook gigantisch blij met het oude speelgoed van jouw kind. Met een simpele Google Search kom je erachter of bij jou in de buurt een inzamelpunt zit. Op die manier kun je ook nog eens een steentje bijdragen aan de samenleving.

Verkopen

Ook is het mogelijk om zelf het oude speelgoed te verkopen. Dit kan natuurlijk ouderwets op een rommelmarkt, maar online je speelgoed verkopen op een platform als Marktplaats is natuurlijk veel makkelijker. Zorg voor aantrekkelijke foto’s van de spullen en hou de prijs vooral lekker laag. Zorg dat je een aantal handige doosjes in huis hebt, waarmee je het speelgoed makkelijk kunt verzenden naar mensen die wat verder weg wonen en die het dus zelf niet kunnen komen halen.

Weggeven

Tot slot heb jij in je kennissenkring vast ook wel wat mensen die je blij kunt maken met het oude speelgoed. Misschien hebben vrienden of collega’s wel kinderen die net wat jonger zijn dan jouw kinderen. Het is misschien niet helemaal netjes om het oude speelgoed cadeau te doen voor een verjaardag of een babyshower, maar het is wel leuk om iemand er onverwacht mee te verassen.