Een tijdje geleden kreeg ik de aankondiging in de mailbox dat er een videogame uit zou komen van de populaire Rainbow High poppen. De kleurrijke poppen die met zes personages in een videogame de harten van vele meisjes (en waarschijnlijk ook jongens) sneller doen kloppen. Onze gastblogger Tamara heeft samen met haar dochter Liss het spel op de Nintendo Switch getest. Benieuwd naar hun ervaring?

Rainbow High

De Rainbow High poppen kun je misschien kennen van hun kleurrijke uiterlijk. Rainbow High is de modeschool waar iedereen leert om het mooiste van zichzelf te laten zien. Met haarstudio’s en fashionstudio’s kun je de poppen van Rainbow High Fashion er prachtig uit laten zien. In alle kleuren van de regenboog zijn er verschillende poppen om te verzamelen.

Runway Rush

En dan is er nu eindelijk een échte game van de populaire Rainbow High poppen: Runway Rush. Outright Games en MGA Entertainment, de producent van het speelgoed, hebben hun krachten gebundeld voor deze game. Het spel is een puzzelavontuur, waarin je de schoolomgeving binnenstapt om samen met al je favo personages van Rainbow High het spel te spelen. Ruby, Poppy, Sunny, Jade, Skyler of Violet hebben allemaal hun eigen creatieve vaardigheden meegenomen om de puzzels te voltooien.

In Rainbow High: Runway Rush kom je verschillende locaties tegen die je kent vanuit de serie. Je kunt spelen met je favoriete personage, maar ze daarnaast ook allemaal ontmoeten. Naast het hoofdverhaal kun je ook een aantal opdrachten uitvoeren, minigames spelen en items verzamelen om je personages in level te laten stijgen waardoor je toffe nieuwe outfits krijgt. De game kun je spelen op Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 & 5, Nintendo Switch en op de PC.

Review Rainbow High: Runway Rush

Liss (10) speelt het spel op de Nintendo Switch. Het doel van het spel is eigenlijk zoveel mogelijk diamanten te winnen. Dit kun je doen door opdrachten te laten slagen. Die opdrachten zijn divers; van notitieblokjes tot een catwalk voorbereiden en uitvoeren. Zodra je het spel doorhebt is het redelijk makkelijk om te spelen.

De leeftijd wat voorgesteld is, is 8 jaar en ouder, maar met hulp van papa of mama zou je het iets eerder kunnen spelen. Mama vindt stiekem het spel ook erg leuk, dus met 10 jaar is een beetje hulp af en toe ook echt niet erg. De meiden hier thuis, want ook zusje Faya speelt af en toe, zijn er gek op. Er zijn al heel veel diamanten worden gespaard. Liss gaat er ook helemaal in op als ze het speel. De algemene score die Liss en moeder Tamara geeft is: een 8