Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent bijna zomervakantie! Zes weken lekker vrij zijn en leuke dingen doen. Maar eerst nog de laatste schooldag vieren voordat de vakantie echt losbreekt. Ik heb zoveel respect (gekregen) voor de juffen en meesters. Nu ik ook zelf tijdens de corona lockdown thuisonderwijs mocht geven, weet ik weer waarom ik geen Pabo heb gedaan. Dag in, dag uit een hele klas stuiterende kinderen in het gareel houden. Petje af! Daarom geef ik met alle liefde een bedankje voor juf. Want onze juffen zijn echt uitmuntend!

Het is soms lastig om een leuk cadeautje voor juf of meester te bedenken. Je kunt een kleinigheidje kopen, maar ook heel makkelijk zelf maken. In deze blog vind je veel meer inspiratie om een leuk cadeau voor juf of meester te vinden. Voor nu laten we je zien hoe makkelijk het is om een leuk afscheidscadeautje te maken met een paperbag, voor een uitmuntende juf!

Wat heb je nodig?

Vorig jaar toen Wisse afscheid nam op de peuterspeelzaal maakten we zelf dit cadeautje voor juf om haar te bedanken voor de schoolperiode. Een muntplantje in een zelf versierd zakje. ‘Juf, je bent uitMUNTend!’ Dit is ook zeker een leuke attentie voor juf of meester voor het eind evan het schooljaar. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Munt plantje
  • Papieren zakjes / paperbag (ik heb hiervoor een zakje gebruikt met de afmeting 13 x 28 cm)
  • Stiften of pennen om het zakje te versieren

Ook leuk: dit afscheidscadeau voor juf

Je ‘juf, je bent uitmuntend’ cadeau maken

  • Haal een muntplantje. Meestal kun je bij de meeste supermarkten wel kant en klare muntplantjes kopen. Ik heb die van ons ook gehaald bij de lokale supermarkt
  • Versier het zakje of paperbag naar wens. Je kunt bijvoorbeeld je kind leuke versieringen laten maken met stiften, podloden of verf. Uiteindelijk moet ‘Juf, je bent uit – MUNT- end‘ (of meester natuurlijk) er ook op komen te staan
  • Haal het plastic zakje of omhulsel om het muntplantje vandaan en zet hem voorzichting in het papieren zakje
  • Voor een leuk effect sla je het papieren zakje nog een paar keer om zodat echt het munt er bovenuit steekt
  • En klaar is je bedankje voor de uitmuntende juf!

Zo kan juf of meester in de zomervakantie, bij het drinken van een kopje muntthee, nog eens aan de kinderen denken!

Als alternatief voor het papieren zakje, kun je ook een bloempot versieren. Hier kunnen de kinderen lekker creatief zijn en kun je ook een tekst schrijven.

bedankje juf uitmuntend meester cadeautje