Elke dag staat ze klaar, rockt ze het klaslokaal en brengt ze kennis over, biedt ze begeleiding en heeft ze een positieve impact op het leven van haar leerlingen. Leraren vervullen een onschatbare rol in het jonge leventje van je kind. De laatste schooldag biedt de perfecte gelegenheid om onze waardering en dankbaarheid te tonen. Maar het kiezen van een leuk cadeautje voor de leraar of lerares is soms lastig. Wat is nou leuk om te geven aan de juf? Zonder dat het afgezaagd overkomt. In deze blog geven we je in ieder geval een aantal toffe cadeau ideeën waarmee je kan laten zien: juf bedankt! (of meester natuurlijk). Van leuke kleinigheidjes die je kunt kopen, maar ook leuke juffen cadeautjes die je zelf kunt maken.

Bedankt juf! Wat geef je de juf op laatste schooldag?

Op de laatste schooldag kun je de juf een cadeau geven om je waardering en dankbaarheid te tonen. Maar wat geef je nou op zo’n laatste schooldag? Ik denk dat het meest gegeven cadeau voor de juf toch wel chocolade is. Een pakje Merci bijvoorbeeld, of een lekkere reep chocolade. Misschien niet heel origineel, maar wel attent. Je hebt tegenwoordig ook hele leuke chocolade met daarop een tekst om de juf te bedanken, zoals deze van Tony Chocolonely, KitKat Milka, of Celebrations. Het maakt natuurlijk niet uit wát je geeft, onthoud dat goed.

Daarnaast kun je nog kiezen om een cadeau te geven met de hele klas of ieder apart. In sommige gevallen heb je een klassenouder die de cadeautjes voor de juf en/of meester verzorgt. Ideaal als zo’n ouder deze taak naar zich toetrekt en de boel organiseert. Heb je dat niet en wil je die taak zelf niet op je nemen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een cadeutje te geven.

Online kun je ook de leukste ‘Bedankt Juf’ cadeautjes vinden, een aantal voorbeelden van leuke shops:

Hoeveel geld cadeau juf

De hoeveelheid geld die je besteedt aan een cadeau voor de juf hangt af van verschillende factoren, zoals je eigen budget en wat je je comfortabel voelt om uit te geven. Er is geen vaste regel voor hoeveel geld je moet besteden aan een cadeau. Een richtlijn zou kunnen zijn om ergens tussen de €5 en €30 uit te geven, maar dit kan natuurlijk variëren.

Wil je niet zoveel geld uitgeven aan een cadeau voor juf, dan zijn er nog steeds veel creatieve en goedkope cadeau-ideeën die je kunt overwegen. Denk aan zelfgemaakte cadeaus, handgeschreven kaarten of een leuk knutselwerkje. Het maakt echt niet uit hoeveel geld je er aan uitgeeft, het gaat erom dat je de juf laat zien dat je haar waardeert.

Cadeau juf zelf maken

Er zijn talloze zelfgemaakte cadeau-ideeën die je voor de juf kunt maken. Hier zijn enkele suggesties:

Handgeschreven (bedank)brief

Een oprechte en persoonlijke bedankbrief is altijd een waardevol cadeau. Laat je kind in zijn of haar woorden vertellen waarom hij/zij de juf zo leuk en goed vindt. Daarna kan de brief versiert worden met kleurrijke tekeningen en stickers.

Paperbag voor Juf & Meester

Je kunt leuke cadeautjes in een paperbag stoppen. Op de zakjes kun je leuke teksten schrijven of de kinderen kunnen deze versieren. Als je opzoek bent naar handige paperbags, vind je ze hier. Laatst hebben wij deze gemaakt voor de ‘uit-munt-ende juf‘. Super leuk cadeautje toch?

Bedankje juf meester uitmuntend

Gepersonaliseerde mok

Koop een blanco mok en versier deze met porseleinstiften of verf. Je kunt de naam van de juf erop schrijven, samen met inspirerende quotes, tekeningen of andere ontwerpen die bij haar passen. Bak de mok vervolgens af volgens de instructies van de verfstiften.

Cadeaubox met zelfgemaakte lekkernijen

Maak een cadeaubox gevuld met zelfgemaakte lekkernijen. Denk aan koekjes, brownies, truffels of andere lekkere hapjes. Verpak ze mooi in cellofaan en voeg een handgeschreven briefje toe om je waardering te uiten. Wij bakten laatst deze lekkere en leuke confetti koekjes in de vorm van een hartje.

Confetti koekjes voor Valentijnsdag valentijnscadeau recept

Zelfgemaakte fotolijst

Maak een fotolijstje met een foto van de klas of een foto van jou en je juf. Je kunt een eenvoudig fotolijstje kopen en het versieren met verf, glitter, kralen, stof of andere decoraties. Zorg ervoor dat de lijst stevig genoeg is om rechtop te staan.

Een gepersonaliseerd notitieboekje

Koop een eenvoudig notitieboekje en versier de omslag met stof, lint, stickers, tekeningen of andere decoraties. Je kunt ook de naam van de juf erop schrijven. Dit cadeau is praktisch en persoonlijk.

Een gepersonaliseerde sleutelhanger

Maak een sleutelhanger met de initialen van de juf of gebruik andere symbolen die voor haar speciaal zijn. Je kunt verschillende materialen gebruiken, zoals kralen, draad, vilt of hout. Je kunt losse sleutelringen krijgen waar je dus zelf iets leuks aan kunt hangen.

Onthoud dat zelfgemaakte cadeaus vaak extra speciaal en persoonlijk zijn omdat je er tijd, moeite en creativiteit in hebt gestoken. Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets waarvan je denkt dat de juf het zal waarderen.