Makkelijk om te maken,  en een prachtig eindresultaat! Deze kerstkrans van (plastic) kerstballen knutsel je zelfs een paar dagen voor kerst nog makkelijk in elkaar. Je hebt er weinig voor nodig, en je tafel ligt niet bezaaid met oase, takken en decoratiemateriaal. Hoe fijn is dat? In deze blog vertelt Hester hoe je eenvoudig een kerstkrans met kerstballen kunt maken.

kerstkrans maken met kerstballen

Als eerste, ging ik opzoek naar kerstballen in verschillende kleuren en maten, gemaakt van verschillende materialen. Ik gebruikte voornamelijk plastic. Op zolder en bij de kringloopwinkel vond ik heel veel verschillende ballen en een strokrans. Het lijmpistool kocht ik ooit eens bij de Action, ik heb er al jarenlang plezier van.

Wat heb je nodig?

  • Krans (voor deze DIY heb ik een strokrans van de kringloop gebruikt). Een alternatief is een piepschuimkrans (Action, voor nog geen €1,-)
  • Lijmpistool
  • Kerstballen in verschillende formaten ( 3 verschillende formaten geeft het mooiste effect) en kleuren
  • Lint of touw

Hoe maak je deze kerstkrans?

  • Het maken van deze krans is echt heel makkelijk. Voordat je begint met lijmen met je lijmpistool, verwijder je eerst de dopjes (kroontjes) van je kerstballen.
  • Vervolgens sorteer je alle kerstballen. Leg ze van groot naar klein.
  • Daarna begin je met de ballen van het grootste formaat, deze verdeel je over de krans. Een aantal boven, aan de zijkant en onderkant. Verdeel ze evenwichtig zodat niet alle grote ballen naast elkaar komen te zitten.
  • Neem dan de ballen van medium formaat en lijm die tussen de grote ballen.
  • Sluit af met de kleinere kerstballen. De kleinste ballen zijn perfect om bovenop de andere ballen te lijmen voor een ‘vol’ 3D-effect. Zorg dat je ook de zijkanten goed vol kerstballen plakt, zodat je krans er van de zijkant ook mooi uitziet.

Wanneer je krans helemaal gevuld is, ben je klaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een mooie touw of lint bevestigen aan de achterkant van je krans. Ik deed dit met het lijmpistool, maar je kunt er ook een speciale nietmachine voor gebruiken om het lint vast te nieten.

Heel veel  knutselplezier, en alvast fijne feestdagen!

Liefs,

Hester (bij.hes)

Andere krans DIY? Bekijk deze Sinterklaas krans met kruidnoten eens! Of wil je meer decoratie zien voor een kerst interieur in roze en goud? Dan moet je zeker eens binnenkijken bij Annelies van Dirkdotter.