Het is je vast niet ontgaan dat het bijna Valentijnsdag is. De dag van de liefde. Van oorsprong is het een dag om je (geheime) liefde in het zonnetje te zetten en een cadeautje of kaartje te geven. Tegenwoordig is het ook heel leuk om familie en goede vrienden te laten weten dat ze je dierbaar zijn. En dan is het natuurlijk super leuk om samen met je kinderen te gaan knutselen voor Valentijn.

Deze valentijnskaart knutselen is leuk en niet heel ingewikkeld. Kinderen kunnen meehelpen om de hartjes te vouwen en te plakken. Ik laat je zien hoe je met iets simpels iets heel leuks in elkaar zet.

Wat heb je nodig?

  • A4 karton in kleur naar keuze
  • rood en goud papier (of kleuren naar keuze)
  • zwarte fineliner
  • schaar
  • lijm
  • eventueel liniaal

Hoe maak je deze valentijnskaart?

Vouw het A4 karton papier doormidden. Ik heb er voor gekozen om een iets grotere kaart te maken (A3 formaat), zodat de hartjes ook iets groter worden. Dit is namelijk ietsje makkelijker om straks te vouwen.

Maak met de fineliner uit de losse pols of met een liniaal lijnen voor de stelen van de bloemen. Ik ben voor 7 lijnen gegaan.

Gebruik voor de bloemenhartjes vierkante stukjes papier van zo’n 3 cm bij 3 cm. Ik heb rood en goudkleurig papier gebruikt. Vouw elk stukje papier twee keer dubbel en knip de uiteinden in de vorm van een hartje.

Plak met lijm alle hartjes aan de stelen op de kaart. Je kunt de hartjes nu openvouwen en eventueel aan de binnenkant lieve woorden of teksten zetten. Als laatste knip je van een stukje papier in een mooie kleur een strik die je op het punt plakt waar alle stelen bij elkaar komen.

Nog meer Valentijn inspiratie

Nu is je kaart met een lief bosje bloemen vol liefde klaar om weggegeven te worden. En wil je helemaal uitpakken? Geef dan deze verrukkelijke en té lieve confetti koekjes voor Valentijn er bij. Of kijk nog eens voor inspiratie bij deze DIY Valentijnskaarten. Heb jij al bedacht voor wie jij een valentijnskaart gaat knutselen?

Valentijnskaart knutselen met kinderen zelf maken DIY valentijn