De vakantie staat voor de deur! Heb jij nog veel tijd nodig om alles voor te bereiden? Met dit artikel kun je in ieder geval de zorgen over tanken in het buitenland van je lijstje strepen. Ook in het buitenland kun je namelijk een tankpas gebruiken om te tanken. Door een tankpas te gebruiken heb je een aantal voordelen. Als je niet bekend bent hiermee, dan zal dit artikel je ook de voordelen van de tankpas laten zien. Zowel in Nederland als daarbuiten is het hebben van een tankpas ideaal. Deze voordelen gaan op voor zowel iemand met een brandstof als met een elektrische auto. Lees snel verder.
Voordelen tankpas
Een tankpas biedt veel voordelen. Allereerst krijg je de tankbeurten overzichtelijk op één factuur. Geen losse bonnetjes meer van het tankstation! Rij jij al elektrisch? Dan heb je nog meer aan de tankpas. Via de bijbehorende app van bijvoorbeeld MKB Brandstof zie je ook waar je kunt laden. Dit is momenteel voor Europa. Hoewel in de toekomst misschien een wereldwijd netwerk fijn zou zijn, zullen voor de meeste mensen landen in Europa als autovakantie voldoende zijn. Naast tanken en opladen kun je met de tankpas van MKB Brandstof ook de tol voor onder andere tolwegen en tunnels betalen. Lees meer in deze MKB brandstof review.
Tankpas voor particulieren
Ik lees MKB, betekent dit dat de tankpas alleen voor bedrijven is? Als ondernemer of zzp’er kun je de tankpas aanvragen van MKB Brandstof. Om deze in het buitenland te gebruiken heb je wel de EU pas nodig. Voor particulieren is het aanbod tankkaarten veel kleiner. Na wat onderzoek kom je er wel een aantal tegen. Eén daarvan is HybridCard, deze biedt tankstations aan van verschillende aanbieders in met name Nederland en België. Daarnaast zijn er een aantal Europese landen waar het netwerk uitgebreid wordt, maar dit aanbod is nog klein. Rij je elektrisch? Dan kun je wel een laadpas aanvragen via bijvoorbeeld Coolblue. Je kunt dan wel makkelijk overal in Europa je elektrische auto opladen.
Wat is de toekomst van de tankkaart?
Je weet nu dat je als ondernemer of zzp’er een tankkaart kunt opvragen. Daarmee heb je overzichtelijk de kosten op een rijtje. Dit helpt bij belasting terugvragen van zakelijke ritten. Op vakantie kun je bovendien makkelijk tankstations vinden als er een bijbehorende app is. Tankpassen die niet merkgebonden zijn, zullen in de toekomst steeds meer opties voor elektrisch laden toevoegen. Of ze hiermee de laadabonnementen en laadpassen voorbijstreven, is maar net de vraag. Als je nu al elektrisch rijdt, overweeg dan ook een laadpas of laadabonnement af te sluiten. Afhankelijk van wat je kiest, betaal je minder of betaal je zelfs geen starttarief meer.
Verdiep je eens in tanken en de voordelen die je misloopt!
Denk je dat iedereen die bij dezelfde pomp tankt ook hetzelfde betaalt? Niets is minder waar. Met een United Consumers pas, die voor particulieren in Nederland goed te gebruiken is, krijg je bij de aangesloten aanbieders altijd korting! Ook aanbieders als Shell, BP of Avia bieden voordeelpassen aan. Je kunt daarmee kortingen krijgen en sparen voor leuke dingen. Met de BP Freebees kun je bijvoorbeeld punten inwisselen bij Fonq, BCC en Douglas. Als je al jouw tankbeurten bij elkaar optelt, had je zeker al voordeel ermee kunnen hebben.
Ik heb ooit wel een pasje van BP en Avia gehad, maar ik tank daar al jaren niet meer en heb geen idee of er nog meer tankpassen in omloop zijn. Misschien toch maar even in verdiepen gezien de huidige prijzen.
Wij proberen op dit moment de auto zoveel mogelijk te laten staan, maar wanneer je veel rijd, kan ik het me goed voorstellen dat je over een tankpas na zou denken.
Tankstations vinden met de app. dat lijkt me erg fijn. Handige tips!
Lijkt me wel handig. Ik zal het onthouden voor de toekomst. Op dit moment heb ik geen auto en we reizen voornamelijk per trein.
Nooit geweten dat je met zo’n pas ook in het buitenland kunt tanken. Is voor veel mensen erg handig lijkt me zo
Zo te lezen heeft het voor mij niet zoveel toegevoegde waarde. Maar het lijkt me wel heel handig!