Uren doorbrengend achter de laptop opzoek naar de perfecte vakantie voor deze zomer. Ik ken het als geen ander. Je wilt graag een leuke familicamping waar de kinderen veel vertier hebben en zelf wil je natuurlijk ook een ontspannen tijd hebben. In deze blog vertel ik je meer over de redenen waarom je een familiecamping in Frankrijk zou kunnen overwegen. Wat mij betreft een ideale keuze als het gaat om een perefecte zomervakantie met kinderen.

Waarom is een familiecamping in Frankrijk zo leuk?

Er zijn verschillende redenen waarom je een familiecamping in Frankrijk zou moeten boeken. Hieronder noem ik er 5, lees je mee?

1. Gevarieerd landschap

Frankrijk heeft een ontzettend gevarieerd landschap te bieden. Van de mooie stranden aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, tot de bergen in de Alpen en de Pyreneeën. Maar ook het binnenland is echt prachtig, want het biedt uitgestrekte wijnvelden, leuke meertjes, zoals het meer van Annecy (tip!) en pittoreske stadjes. Vanaf je camping valt er genoeg van het wonderschone landschap en omgeving te bewonderen. Waar in Frankrijk je ook naar toe gaat.

2. Accomodaties

De één vindt kamperen in een tent fantastisch, terwijl het andere gezin toch meer de voorkeur geeft aan een comfortabele accomodatie. Frankrijk heeft voor alle soorten vakantie vierders iets te bieden. Er is een gevarieerd aanbod van accomodaties op de familiecampings; van kampeerplekken voor je tent of caravan. Daarnaast vind je veel kwalitatief goede accomodaties zoals stacaravans, bungalows, lodge of een glampingplek. Deze variatie geeft je de mogelijkheid om je perfecte plek te vinden voor je gezin.

3. Faciliteiten op de camping

De meeste familiecampings in Frankrijk bieden goede faciliteiten voor (onder andere) gezinnen. Veel van de campings hebben mooie zwembaden of zelfs echte waterparken. En wat denk je van kids clubs, speeltuinen of andere buitensport faciliteiten. Genoeg faciliteiten voor de kinderen en ouders, zodat je als papa en mama ook lekker rustig kunt genieten van je eigen vakantie terwijl de kinderen zich vermaken.

4. Cultuursnuiven

Wat ik zo leuk vind aan Frankrijk is dat het zo’n rijke geschiedenis heeft en je dat nog helemaal terug kunt zien. Je hebt daardoor tal van bezienswaardigheden die leuk zijn om als gezin te bezoeken. Van Middeleeuwse kastelen tot mooie havens. En van dorpse markten tot wijngaarden. Een bezoek brengen naar mooie Franse stadjes is dan ook echt een aanrader om te doen. Gewoon rondslenteren en je ogen uitkijken, heerlijk.

5. Franse keuken

’s Ochtends ‘deux baguettes et quatre croissants‘ bestellen in het lokale bakkerijtje. Zie je het al voor je? Als ik aan onze vakanties in Frankrijk terugdenk is dat ook echt iets waar ik blij van werd. Frankrijk heeft sowieso een fijne keuken als het gaat om eten voor gezinnen met kinderen, met veel fruit en groente. En als ouder kun je natuurlijk genieten van de Franse wijnen en kazen waar Frankrijk bekend om staat.

Reisvoorbereiding voor vakantie in Frankrijk

Als je kiest voor een vakantie naar Frankrijk is het goed om een aantal dingen voor te bereiden om je reis soepel te laten verlopen. Want wist je dat je in Frankrijk tol betaalt? Je kunt dit per tolpoort los betalen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een tolbadge kopen zodat je sneller door de poorten heen kunt rijden. Lees je daarom in voordat je op reis gaat over de tolwegen en tolvignetten in Frankrijk. Maar ook over het wel of niet nodig hebben van een milieusticker, hoe je kunt tanken en elektrisch laden en wat de verkeerstregels zijn.