Een dagje fietsen met vriendinnen is altijd leuk. Even lekker eropuit, misschien zelfs een terrasje pakken onderweg? Wij hebben een paar van de mooiste fietstochten van Nederland voor je op een rijtje gezet. Ze zijn overal in het land te vinden, in allerlei mooie gebieden. Benieuwd welke fietsroutes we hebben uitgezocht?

4x leuke fietsroutes

De routes variëren in lengte en zijn steeds anders qua natuur en landschap. Sommige hebben een cultureel thema, andere zitten vol geschiedenis. Je kunt van tevoren even een fatbike kopen, zodat je ook de bosweggetjes aankunt. Hier zijn de routes, van lang tot kort. Lees verder!

IJssel en Posbank (Laag-Keppel), 60 kilometer

De fietsroute “IJssel en Posbank” is gelegen in Laag-Keppel, een plaatsje in Gelderland. Deze route is echt super als je van afwisseling houdt. Je start langs de Oude IJssel en fietst richting Doesburg. Onderweg zie je van alles: bossen, velden en kastelen uit de Achterhoek. Eenmaal bij de Veluwe, ga je de Posbank op. Bovenop heb je een geweldig uitzicht over de heide van de Veluwezoom.

Langs de Hunebedden (Borger), 51 kilometer

De fietsroute “Langs de Hunebedden” is top als je in de buurt van Drenthe woont. Deze tocht is vooral een historische tocht.  Op deze route van 51 kilometer kom je niet alleen langs de hunebedden, maar ook langs andere oude bezienswaardigheden zoals kuilen uit de ijstijd, grafheuvels en oude akkers. Deze plekken zijn meer dan 5000 jaar oud en zijn gemaakt ter herinnering aan mensen die toen overleden zijn. Onderweg kun je even stoppen bij het Hunebedcentrum om meer te leren over deze stenen en het leven in de steentijd. Voor een pauze zijn Bospaviljoen de Woudstee en Theehuis Poolshoogte perfecte plekken om even uit te rusten en iets lekkers van daar te proeven.

West-Tholenroute (Sint-Annaland), 44,5 kilometer

Woon je in Zeeland? Dan moet je echt eens de “West-Tholenroute” in Sint-Annalan fietsen. Deze is vooral top als je van rust houdt. Op deze route van 44,5 kilometer kom je langs mooie haventjes en smalle dijkjes, vol bloemen en vogels. Je komt ook langs dorpen die door de Watersnoodramp in 1953 getroffen zijn, maar ook prachtige natuur zoals de Pluimpot en de Scherpenissepolder. Een echt paradijs voor iedereen die van natuur houdt.

Lees ook hier meer over leuke kinderfietsroutes

Buitenplaatsen langs de Vecht, 43 kilometer

Op de fietsroute “Buitenplaatsen langs de Vecht” rijd je langs de mooie Utrechtse Vecht. Vroeger bouwden rijke handelaren uit Amsterdam hier hun grote landhuizen. Deze route van 43 kilometer laat je een stukje van de rijke historie van het gebied zien en je komt langs prachtige oude landhuizen die er nog steeds staan. Welke route gaan jullie fietsen?