Het liefst vertoeven wij iedere zomer met de kinderen op de camping. Heerlijk vind ik dat. Terwijl de kinderen lekker spelen op het veldje, drinken wij voor de caravan ons bakje koffie. Camping De Leistert is daarvoor de ideale kindercamping in Nederland. De camping heeft zoveel te bieden voor kinderen, dat ze tijd te kort zullen komen in de vakantie. En je weet wat ze zeggen hè: wanneer de kinderen zich vermaken, doen de ouders dat ook!

Over kindercamping De Leistert

Het meest bijzondere aan Recreatiepark de Leistert is misschien wel dat ze een camping én een bungalowpark in één zijn. Het park ligt in het Limburgse plaatsje Roggel en zowel de camping als het bungalowpark behoren tot de top van Nederland. Op deze vijfsterren camping kun je terecht met je tent, caravan of camper. Maar, je kunt ook kiezen voor glamping door in één van de safaritenten of chalets te verblijven. Genoeg keus voor de (luxe) kampeerders onder ons.

Ben je niet zo van het kamperen? Dan kun je prima slapen in één van de mooie bungalows. Ook buiten het zomerseizoen. Dus ook wanneer je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in de meivakantie of in de winter zoekt. Alle vakantiebungalows zijn modern en in authentieke Limburgse boerderijstijl gebouwd. Echt een plaatje om te zien.

Wat kun je doen op camping De Leistert?

Er is heel veel te beleven op de camping. De Leistert staat ook wel bekend om het enorme aanbod aan activiteiten en faciliteiten. Bij mooi weer, maar ook wanneer het een dagje regent, hoef je je op de camping niet te vervelen. Als je op de camping of het vakantiepark verblijft, mag je van alle faciliteiten gebruik maken. Wat er allemaal te doen is?

Waterpret

Voor de waterratjes is het hier heel goed vertoeven. Zo is er een warm subtropisch zwembad met verschillende baden en glijbanen. Maar ook watersproeiers, een stroomversnelling en dubbelbaden zijn hier van de partij. Op warme zomerdagen is het buitengolfslagbad dé plek waar je moet zijn. Een lekker verwarmd bad, dat langzaam over gaat van ondiep naar dieper water. Met een zomers muziekje op de achtergrond is dit puur genieten. Daarnaast heeft de camping ook nog een waterspeeltuin, waterspeelzone, een roeivijver en een visvijver. Heel veel waterpret dus!

Leistert kindercamping Nederland Limburg

Speelpret

Er zijn veel kleine speeltuintjes op de campingveldjes en in de buurt van de accommodaties. Maar wat ook echt reuze tof is, is de grote buitenspeeltuin met de jumbotoren. Een perfecte plek voor alle klimgeitjes, want de kinderen zullen zich hier uitstekend vermaken. Mocht het nou een dagje slecht weer zijn, is er altijd nog de binnenspeeltuin La Selva Playground. Een indoor speeljungle waar de kids hun energie wel kwijt kunnen. Als ouder kun je vanaf het terras alles goed in de gaten houden terwijl je zelf nog iets lekkers nuttigt.

Leistert kindercamping Nederland Limburg

Buiten faciliteiten

Buiten zijn er nog veel meer activiteiten te vinden. Wat dacht je van een adventure sportveld, waar je diverse sport-, spel-, en klauter attributen kunt vinden. Zoals een volleybalveld, stormbaan, een kabelbaan en een bootcamp baan. Wanneer je een iets rustigere activiteit buiten wilt doen, kun je bijvoorbeeld met de familie adventure golf gaan spelen. En de echte sportievelingen kunnen zich uitleven op de fietscrossbaan.

Recreatieprogramma

Een actief recreatieteam maken een kindercamping echt compleet, vind ik persoonlijk. Pluck & Pien zorgen bij de Leistert, samen met de rest van het animatieteam voor het entertainment op het park. Van knutselen in het Klushuis tot lekker swingen in de disco. En van tochten over de camping tot leuke spelletjes. Wanneer je ook komt, er is altijd een activiteitenprogramma. Op de Leistert hoef je je dus nooit te vervelen.

klushuis animatieteam camping

Wat is leuk om te doen in de omgeving van de camping?

Hoewel je eigenlijk helemaal niet van het park af wilt, is er ook heel veel leuks in de omgeving te beleven. Van leuke plaatsen tot leuke uitjes om met kinderen te ondernemen.

  • Kasteeltuinen in Arcen
  • Toverland in Sevenum
  • Designer outlet Roermond
  • Het aardbeienland in Horst
  • Kasteel de Keverberg met activiteiten van BuitenZinnen
  • Het witte stadje Thorn

Zoals je hebt kunnen lezen is de Leistert een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuke kindercamping in Nederland!

Leistert kindercamping Limburg