Het voorjaar hangt in de lucht! Dus tijd om weer nieuwe kleding te shoppen voor de kinderen die ze dit voorjaar en zomer kunnen dragen. Maar wat zijn de trends op het gebied van kinderkleding? Wat komen we zoal tegen als we de kinderkleding winkels (online) binnen stappen en welke items zijn echt onmisbaar in de kledingkast van de kinderen? We vertellen je in deze blog alles over dé kinderkleding trends voor het voorjaar en zomer 2023.

Denim in toffe kleuren

Denim of jeans is een trend die er al wat langer is. Ook dit voorjaar en deze zomer zie je het terugkomen in de kindermode. Het enige verschil met voorgaande jaren is de kleur. Je ziet denim in allerlei toffe kleuren voorbijkomen. Denk aan pastelgroen en lichtroze.

Ruches

Als we kijken naar de meisjeskleding van dit voorjaar dan zien we veel rokjes, bloesjes en shirtjes met ruches. Super leuk in de zachte pastelkleuren, maar wat je ook veel ziet zijn leuke fleurige bloemenprints. Die passen helemaal bij het vrolijke voorjaar en de mooie zomer.

kinderkleding trends voorjaar zomer rouches

Flaired

De flaired pants zien we nog steeds veel bij de meiden dit voorjaar en zomer. Hij is namelijk nog steeds ongekend populair en niet zo gek! Je kunt de flaired stoer combineren met een toffe sneaker, maar ook iets chiquer met bijvoorbeeld een blouse of blazer.

kinderkleding trends voorjaar zomer flared

Croptops

Croptops zijn momenteel helemaal hot. Kinderen vinden het fantastisch om de korte shirtjes én sweaters te dragen. Hoe meer blote buik, hoe beter eigenlijk.

Stoere look met de baseballjackets

Deze kindermodetrend is voor zowel jongens als meisjes en is eigenlijk terug van weggeweest. Ik vind het erg leuk dat de stoere baseball jacket opnieuw in de mode is. Het geeft de outfits een ontzettend stoere look. Ideaal om als soort tussenjas te gebruiken wanneer het nog fris is. Maar ook ontzettend leuk om open te dragen met een stoer shirt er onder.

Metallic

De metallic kleurtjes kom je dit voorjaar en zomer ook veelvuldig tegen. Lekker vrolijk en frisse outfits krijg je hier mee. Je ziet dit terugkomen in de kleding, zoals opdrukken op shirtjes, metallic broeken, maar ook in schoenen en sandalen. Echte eyecatchers als je het mij vraagt. I love it!

kinderkleding trends voorjaar zomer  mettalic

Welke kinderkleding trends zijn jouw favoriet dit voorjaar en zomer?