We kijken langzaam weer uit naar het voorjaar van 2024. Daar hoort uiteraard ook nieuwe mode bij. Op het gebied van kinderkleding voor zowel meisjes als jongens zien we weer een aantal leuke trends. Lekkere felle kleuren en meisjeskleding met ruches en broderie zijn een paar kindermode trends die we in het voorjaar 2024 gaan zien.

Lekkere felle kleuren

Een van de leukste trends voor het voorjaar op kinderkleding gebied voor meisjes is de pop color trend. Daarbij moet je denken aan kleuren als knalroze en felgroen. Deze worden dan wel gecombineerd met kleding in naturel kleur zoals wit en crème. Denk bijvoorbeeld aan een knalroze vestje in combinatie met een witte broek of een wit T-shirt gecombineerd met een felrood rokje. Ook voor de jongens zien we vooral veel kleur dit voorjaar. Van knal oranje tot kobalt blauw. En alles kun je lekker combineren met elkaar.

Leuke ruches en fijne broderie

Dit voorjaar zie je in de kinderkleding voor meisjes heel veel leuke mode items met ruches en broderie. Blouses met ruches en topjes of jurkjes met fijne broderie. Broderie is fijn geborduurde stof met gaatjes. De opengewerkte stof volgens een bepaald patroon geeft een heel speels en wat romantisch en luchtig effect aan het jurkje of topje.

Een spijkerbroek met versleten plekken en kleurverschil

Voor zowel jongens als meisjes zien we dit voorjaar veel jeans met een versleten uitstraling. Dat wil zeggen dat de spijkerbroek voorzien zijn van gaten, versleten plekken en qua wassing een duidelijk verschil in kleur laten zien. Het geeft de kindermode voor zowel jongens als meisjes een stoere uitstraling.

Fijne zachte pasteltinten

We hadden het eerder al even over de pop color trend met felle kleuren. De tegenhanger en iets wat we ook veel gaan zien in de nieuwe kinderkleding mode voor meisjes zijn pasteltinten. Een mintgroen jurkje. Een zachtgeel rokje of een lichtblauwe broek zijn daar een paar goede voorbeelden van. Je zult het overal terugzien, van pastel kleurige tops, sneakers tot meisjesondergoed. I love it!

Baseball jackets

Vorig voorjaar en zomer zagen we ook al dat de baseball jackets populair waren onder de jongens. En ook dit voorjaar zijn ze niet weg te denken. In het voorjaar kun je hem leuk open dragen met een stoer t-shirt er onder. En wanneer het iets warmer is, kun je hem ook prima als jasje buiten dragen.

Ik vind de nieuwste kindermode trends voor het voorjaar van 2024 ontzettend gaaf. Laat het maar snel mooier weer worden zodat we deze leuke items door onze kids kunnen zien dragen!