Na maandenlang korte broeken en t-shirtjes gedragen te hebben door een prachtige zomer, wordt het binnenkort weer tijd voor wat warmere kleding. In deze blog neem ik je mee naar de leukste meisjesmode trends die je dit najaar zal zien. De nieuwe collecties van de mooiste kledingmerken stromen langzaam de (web)shops binnen. Ga er maar even lekker voor zitten en bekijk wat je niet moet missen deze herfst en winter!

Meisjesmode najaar trends 2022

De algemene trend is dat biologische en duurzame kinderkleding steeds belangrijker én populairder wordt. Meer en meer zien mensen de negatieve kanten van de kledingindustrie en kiezen ze bewust voor eerlijke kleding. Eerlijk voor de natuur en de mensen die het maken. Steeds meer kledingmerken werken volgens het GOTS certificaat, wat betekent dat meer dan 70% uit biologische vezels bestaat. Een heel goed ding als je het mij vraagt.

Trend kleuren

Je ziet wanneer je een kinderkledingwinkel binnen stapt of meisjesmode online bekijkt, dat kleurrijke kinderkleding nog steeds veel te zien is. Kleur is iets wat je dus ook in het najaar van 2022 nog steeds veel tegen gaat komen. Knal roze, lila, groen en aardse tinten zijn in 2022 de trendkleuren. De trendkleuren zie je bijvoorbeeld ook terug in de interieur kleuren van 2022.

Duurzaamheid tip: lees meer hoe je een capsule wardrobe samenstelt

Meisjesmode trend 1: Vintage kleding

In navolging van de volwassenen, zul je dit najaar ook bij de kinderkleding veel vintage terug zien komen. Rechte broeken, de ‘mom-jeans’ en ‘verwassen’ kleuren is dé trend van 2022.

Meisjesmode trend 2: Teddy

Zachte stoffen doen het ook goed dit najaar. Denk aan teddy stof, lekker met een hoog knuffelgehalte. Ik ben er dol op. Voor de kinderen is het ook nog eens supercomfortabel om te dragen. Je ziet het terug in jasjes, sweaters én giletjes. Met die laatste, kom je gelijk bij de derde modetrend die je dit najaar veel zult tegenkomen.

Meisjesmode trend 3: Giletjes

Want de derde modetrend die je dit najaar veel ziet zijn de gilets voor meisjes. Niet alleen in teddystof zie je ze veel, maar ook met printjes en opdrukken. Ze zijn supermakkelijk in het dragen, want je maakt van een saai shirtje binnen een handomdraai een toffe outfit. Voor de koude dagen kunnen ze ook nét even dat beetje extra warmte geven.

Meisjesmode trend 4: Puffers

Als je op zoek gaat naar een winterjas voor de meiden, kom je dit seizoen veel puffer jassen tegen. Een lekker stoer model dat veel meisjes mooi staat.

Meisjesmode trend 5: vrolijke kleurrijke prints

Dit najaar zie je veel prints en felle vrolijke kleuren in de meeste kinderkleding collecties. We kunnen na een paar pandemiejaren wel wat vrolijkheid gebruiken, dus dat doen ze helemaal goed. Hier zie je ook heel goed de trendkleuren van dit seizoen: knal roze, lila en groen.

Welke meisjesmode najaarstrend vind jij de allerleukste?