Een babyshower zie je steeds vaker en het is een leuke manier om iemand die zwanger is mee te verrassen. Het is van oorsprong een Amerikaanse traditie die wij in Nederland hebben overgenomen en het is een speciaal feestje om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Ben jij van plan om een babyshower te organiseren, hieronder heb ik een aantal tips verzameld om je een handje te helpen.

Het beste moment voor een babyshower

Bij het organiseren van een babyshower is het handig om meteen te kijken naar een geschikte datum. Normaal gesproken wordt een babyshower tussen de 25 en 32 weken georganiseerd, echter kan je uiteraard zelf een datum plannen die voor jullie het meest geschikt is. Heb je een datum dan is het ook meteen handig om mensen uit te nodigen, dit kun je eventueel doen met behulp van een originele kaart. Het is extra leuk dat het een verrassing blijft voor de aanstaande moeder, zorg uiteraard wel dat ze kan op de gekozen datum en zorg met behulp van partner of familie dat ze deze dag vrijhoudt.

Welke praktische zaken moet je regelen?

Er zijn een aantal dingen, naast het bepalen van een geschikte datum, dat geregeld moet worden. Bijvoorbeeld een locatie, doe je het bijvoorbeeld in een restaurant dan is het belangrijk om dit op tijd te reserveren. Ook hoort bij een babyshower uiteraard lekker eten, zoals een taart, vlaai, cupcakes en bijvoorbeeld hartige hapjes. Ga je dit uitbesteden of willen jullie dat zelf doen?

Leuke babyshower cadeautips

Op een babyshower is het ook leuk om de zwangere te verrassen met cadeautjes, bedenk vooral iets waar de aanstaande ouder(s) iets aan heeft. Wil je dat de gasten allemaal zelf iets meenemen of is het ook leuk om een gezamenlijk cadeau te doen. Het is bijvoorbeeld erg leuk om een mand te vullen met verschillende dingen zoals hydrofiele doeken, luiers, babykleding, voorleesboekjes, speelgoed en fijne verzorgingsproducten.

Ook Hema babykleding is echt een aanrader, vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding.

Kies een leuk thema

Een leuk thema hoort ook zeker bij een babyshower en het is mooi om de locatie aan te kleden in een bepaald thema. Leuke thema’s voor een babyshower zijn bijvoorbeeld pastelkleuren, jungle, bohemian of goud metallic. Tegenwoordig kun je in de meeste online feestwinkels erg leuke babyshower wegwerpservies en versiering kopen. Het is ook leuk om het thema terug te laten komen in het eten en bedenk bijvoorbeeld ook een dresscode voor de genodigden.

Activiteiten voor de babyshower

Naast een hoop gezelligheid met een hapje en drankje is het ook leuk om activiteiten te bedenken voor de babyshower. Het is bijvoorbeeld een goed idee om verschillende spelletjes te spelen zoals een quiz met allerlei vragen over zwangerschap en kinderen, maak een speciale zwangerschaps 30 seconds of laat bijvoorbeeld de naam en geboortedatum door iedereen raden. Ben je niet zo van de spelletjes dan is het misschien ook leuk om een workshop samen te doen. Bijvoorbeeld een taart of chocolade bonbons maken of wat dacht je van een mocktail workshop? Zorg ook dat je mooie foto’s maakt tijdens de shower, heel mooi als aandenken en bijzonder om achteraf nog cadeau te geven.

Met deze bovenstaande tips wordt het vast en zeker een bijzondere babyshower waar je iemand die zwanger is ongetwijfeld mee weet te verrassen!