Is de oppas voor jouw gezin ook onmisbaar? Opa of oma, die ervoor zorgt dat je kids na schooltijd opgevangen worden als jij nog aan het werk bent, of het buurmeisje dat komt oppassen zodat jullie een avondje samen uit kunnen: het is altijd leuk en attent om de oppas van je kinderen af en toe te bedanken voor hun zorg en toewijding. Hierbij vijf leuke, originele bedankjes die je kunt overwegen.

1.     Persoonlijk Fotoboekje

Verzamel foto’s van momenten die de oppas heeft gedeeld met je kinderen. Dit kunnen foto’s zijn van uitstapjes, speeltijd of gewoon leuke momenten thuis. Maak hier een klein fotoboekje van, met persoonlijke verhaaltjes of anekdotes. Een mooie tastbare herinnering aan de tijd die ze samen hebben doorgebracht!

2.     Een fleurig boeket

Een mooie plant of een boeket bloemen kan een eenvoudig, maar toch persoonlijk bedankje zijn. Laat je favoriete bloemen bezorgen bij de oppas en de kans is groot dat deze verrassing een grote glimlach op het gezicht tovert. Je kunt een kaartje toevoegen met een eigen tekst, om het cadeau nog persoonlijker te maken.

3.     Zelfgemaakt bedankboekje

Je kunt ook creatief bezig gaan met je kinderen. Laat ze tekeningen maken, een briefje schrijven of een knutselwerkje maken en verzamel alles in een speciaal boekje. Ook hier kun je het cadeau extra persoonlijk maken door grappige anekdotes of momenten in het boekje te verzamelen. En de zelfgemaakte werkjes van de kinderen zal de oppas vast extra waarderen!

4.     Een wellnesspakket

Laten we eerlijk zijn: kinderen zijn soms  best vermoeiend. Ook jouw oppas zal er dus regelmatig de handen aan vol hebben. Wat is er dan leuker om cadeau te doen dan een ontspannende ervaring? Geef een dagje naar de spa, of vul een mandje vol met ontspanningsproducten, zoals een maskertje en bruisballen.

5.     Culinair genieten

Als je oppas van lekker eten, is het kiezen van een leuk bedankje niet ingewikkeld: doe gewoon een culinaire ervaring cadeau! Koop bijvoorbeeld een dinerbon voor een lokaal restaurant, of een algemene bon zodat je oppas zelf een leuk restaurant kan uitkiezen. Waar je ook voor kiest: onthoud dat het gebaar zelf het belangrijkste is en dat een bedankje altijd gewaardeerd wordt!