Je kent het vast wel, dé Pokémon kaarten. Verzamelen, ruilen, en misschien wel sorteren en opbergen. Onze oudste vindt het fantastisch. Inmiddels heeft hij redelijk veel kaarten gespaard, en is hij dagelijks bezig met deze leuke (al jaren oude) hype. Vanaf het moment dat hij een aardige stapel kaarten had gespaard, ging ik als cadeautje voor zijn rapport opzoek naar een leuke bewaarmap. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een leuke Pokemon verzamelmap.

7x Pokemon verzamelmap op een rij

Om de Pokémon kaarten netjes en onbeschadigd te houden, is het handig om de kaarten te bewaren in een Pokémon verzamelmap. Daar waar ik de Pokémonkaarten in mijn basisschooltijd nog ‘gewoon’ in een oud boter bakje bewaarde, is de keuze tegenwoordig groot. Verkrijgbaar in allerlei verschillende lay-outs en formaten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een A4 formaat, maar ook de mini portfolio in A5 formaat is een populaire verzamelmap. Welke Pokémon verzamelmap is dan de handigste, of juist de leukste? Ik heb een lijst samengesteld met de beste, mooiste, degelijkste en meest populaire Pokémon verzamelmappen!

Ook leuk voor 5 december of als schoencadeautje

1. Pokémon card sleeves

Productbeschrijving:

Mocht je opzoek zijn naar extra bescherming voor je Pokémonkaarten, dan kun je kiezen voor deze deck protectors met artwork van Pokémon Gallery Series Seaside met de karakters als Gyrados, Lapras en Magikarp. Het pakje bevat 65 deck protectors.

Geschikt voor standaard Pokémon kaarten (66×91 mm). Een pakje deck protectors kost: €6,95

2. Pokémon verzamelmap 4-pocket

Productbeschrijving:

Dit zijn een aantal voorbeelden van 4-pocket verzamelmappen. Deze verzamelmappen hebben verschillende artworks maar hebben allemaal per pagina 4 vakjes voor de Pokémon Kaarten. In totaal bevat deze verzamelmapjes 10 pagina’s en hebben ze een A5 formaat. Geschikt voor 40 kaarten wanneer je ze aan één kant gebruikt, en geschikt voor 80 kaarten wanneer je de map dubbel gebruikt.

De map is verkrijgbaar voor een bedrag tussen de €7,95 en €15,- euro en de Pikachu variant is nu in de aanbieding voor maar €7,95 bij spellenrijk.

3. Pokémon kaarten verzamelmap box

Productbeschrijving:

Deze kaarthouders zijn perfect voor verzamelaars van Pokémon kaarten, de kaartenhouder houdt alle kaarten netjes bij elkaar in deze handige box. In deze houder neem je je kaarten veilig mee zodat ze niet vies of beschadigt kunnen raken. Wissel makkelijk kaarten met je vrienden, op school of waar je maar bent!

De box is waterbestendig, kan tegen een beetje druk en niet meteen kapot wanneer hij per ongeluk valt. Deze box is geschikt voor 50 Pokémon kaarten.

Afmetingen : 12 x 8 x 4 cm. De kaartenhouder kost €9,99,-

4. Verzamelmap voor 240 Pokémon kaarten

Productbeschrijving:

Deze verzamelmap heeft ruim voldoende capaciteit om je Pokémon kaarten in te verzamelen. Dit map heeft totaal 30 pagina’s, 4 vakken per pagina. Er kunnen maximaal 240 kaarten worden geplaatst.

De verzamelmap is gemaakt van transparant plastic.  Afmeting: A5 formaat. De verzamelmap (240) is onder andere te koop bij Bol.com.

5. Pokémon verzamelmap 9-pocket

Productbeschrijving:

Deze Pokémon verzamelmap 9-pocket heeft 10 pagina’s, met op elke pagina 9 vakjes waar je je kaarten in kunt bewaren. Je kunt dus 90 kaarten bewaren in deze verzamelmap als je de pagina’s maar aan één kant gebruikt. Als je in elk vakje twee kaarten stopt en dus beide kanten gebruikt, kun je tot wel 180 kaarten verzamelen in deze stoere verzamelmap. De afmetingen zijn: 29,5 x 23 cm

De verzamelmap 9-pocket varieert van €14,95-19,95 (of via Spellenrijk)

6. Luxe verzamelmap

Productbeschrijving:

Deze verzamelmap heeft een luxe uitstraling, en is ideaal om al je kaarten veilig in op te bergen, bij dubbelzijdig gebruik passen er maar liefst 400 Pokémon kaarten in. De voordelen van deze map: leuk qua prijs kwaliteit om cadeau te doen, de kaft is zeer sterk, er passen veel kaarten in en de verzamelmap is makkelijk ergens mee naartoe te nemen! De map bestaat uit ruime twee vakken. Nadeel: je kaarten zitten niet allemaal apart in een insteekhoesje.  Afmetingen: 20 cm x 20 cm x 20 cm. Deze luxe verzamelmap kost €16,95

7.Clevir® verzamelmap 9- pocket binder

Productbeschrijving:

Dit is het nieuwste product van Clevir®. De 9 pocket binder. Deze verzamelmap is geschikt voor 900 Pokémonkaarten. Door de rits van de binder dicht te doen zitten jouw kaarten extra veilig.

De binder heeft een uniek design. Wat is jouw favoriete Pokémon? Op de achterkant kan je een Charmander, Bulbasaur en Squirtle herkennen.

Voordelen: deze map heeft 50 pagina’s, dus er kunnen wel 900 kaarten in! Hoogwaardig materiaal: de verzamelmap is gemaakt van PU-materiaal, dat spatwaterdicht, krasbestendig en stofdicht is. De vakken scheuren niet snel uit en je kaarten zullen er zeker niet uit vallen.

Afmetingen: 36,6 cm x 29 cm x 5,3 cm. De verzamelmap van Clevir® kost €25,95

Pokémon verzamelmap pokemonkaarten bewaren