De geboorte van een baby of kind is een heel bijzonder moment. Dit blije nieuws wil je natuurlijk graag delen. Een mooie of originele geboorte aankondiging in de tuin of aan huis is een leuke manier om het nieuws van de geboorte van je kind wereldkundig te maken. Waar er vroeger altijd een ooievaar in de tuin geplaatst werd, is er tegenwoordig veel meer te kiezen. In deze blog kun je inspiratie opdoen voor verschillende soorten geboorte aankondigingen.

#1 Geboortebord

Een geboortebord is een bord, dat er net zo uitziet als een bord wat de makelaar ophangt als een huis in de verkoop gaat. Maar uiteraard dan wel met de aankondiging van de geboorte van je zoon of dochter. Je kan dit bord aan het raam of bijvoorbeeld aan de voordeur van je huis bevestigen. Als het maar een gladde ondergrond heeft. De meeste borden kun je bevestigen met dubbelzijdig tape of met zuignappen. Dubbelzijdig tape is voor eenmalig gebruik, de zuignappen kun je vaker gebruiken. Leuk is om het bijvoorbeeld in de stijl van het geboortekaartje te doen.

#2 Hang de vlag maar uit

Heb je een vlaggenstokhouder? Je kan als geboorte aankondiging er ook voor kiezen om een vlag te laten maken en te bedrukken. Zodra de nieuwe wereldburger geboren is kan je de vlag uithangen. Overigens kan je de geboortevlag ook later nog gebruiken voor andere feestelijke gelegenheden en hoogtepunten in het leven van je kind. Denk bijvoorbeeld aan al de verjaardagen.

#3 Plak een raamsticker op de ruit

Laat stickers drukken, die je op de ruit kan plakken. Een originele manier om hiermee het heugelijke nieuws van de komst van je zoon of dochter met iedereen te delen. Deze kan je laten maken in heel veel kleuren en vormen. Je kunt kiezen voor de tekst: hoera een jongen geboren! Of bijvoorbeeld “(naam kindje) is geboren”. En ander leuk idee is om de sticker in de stijl en de kleuren te maken van het geboortekaartje. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor duurzame stickers, die zonder PVC worden gemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#4 Een bord voor in de tuin

Een geboorteaankondiging is ook mogelijk door middel van een bord in de tuin. Een bord waarop, je duidelijk de naam en de datum van jullie kindje vermeld. Ook hierin is heel veel keuze in allerlei kleuren, vormen en stijlen Deze kan je eerst op een paal bevestigen om deze daarna in de grond te steken. Een andere optie is vastmaken aan het tuinhekje, de toegangspoort of aan de erfafscheiding.

Hoelang staat een geboortebord / geboorteaankondiging in de tuin ?

Het staat natuurlijk iedereen vrij om hier een eigen invulling aan te geven. De één haalt hem na twee weken alweer naar binnen en de ander wacht tot al het kraambezoek is langsgeweest. Gemiddeld staat een geboortebord tussen de 5 en en 9 weken in de tuin.