Vorige maand vierden we de tweede verjaardag van Carice. Ze is helemaal dol op Pieter Konijn en zijn vriendjes, dus gaven we haar verjaardag een Pieter Konijn tintje. Door corona werd het niet een heel uitgebreide verjaardag thuis, maar gelukkig waren er genoeg andere opties. Cupcakes uitdelen, taart eten en trakteren op het kinderdagverblijf. En dat alles natuurlijk in de stijl van Pieter Konijn. In deze blog vertel ik je er alles over!

Pieter Konijn verjaardag versiering

Het was best lastig om versiering van Pieter Konijn te vinden. Misschien omdat het niet zo’n populair verjaardagsthema is. Hierdoor heb ik de aankleding en versiering zelf bedacht en gemaakt. Ik combineerde het lieve Pieter Konijn thema met pastelversiering, waardoor het een vrolijke boel werd thuis. Ik maakte hiervoor een ballonboog met pastelballonnen, scoorde een folieballon ‘2’ en hing de vlaggetjes op in de kamer.

Pieter Konijn verjaardagstaart

Voor de verjaardagstaart heb ik zelf in de keuken gestaan. Door corona en de lockdown, konden we geen visite ontvangen. Daarom werd het een taart voor ons alleen: een naked cake met zelfgemaakte caketoppers.

Ik gebruikte hiervoor de bakmix van Dr. Oetker en voor de vulling frambozenjam, chocodrips en een zakje mix voor zachte botercrème. De onderkant versierde ik met een confettimix van Bakd.

Voor de versiering heb ik twee gouden rietjes gebruikt als vlaggenmast, waaraan ik een touwtje met vier vlaggetjes heb gehangen met de letters T W E E. Verder staan er nog twee kaarsjes op en een uitgeprinte versie van Lilly, bevestigt op een houdertje van een klein kaarsje.

Voor familie en vrienden maakte ik Pieter Konijn cupcakes om uit te delen. Op de dag zelf reden we een rondje om iedereen een lekkere cupcake te brengen om zo toch nog een beetje de verjaardag met ons te vieren. De cupcakes zijn gevuld met chocodrips of bakvaste sprinkles van Bakd. Op een laagje botercrème heb ik een eetbare print geplakt, die ik heb besteld bij de lokale bakker. Het zakje en de selfmade sticker heb ik besteld bij Leuk Voor Een Feest.

Tips voor een leuke Pieter Konijn verjaardag

We stuurden familie en vrienden uitnodigingen in het Pieter Konijn thema. Hoewel we ze helaas niet bij ons zelf konden uitnodigen, zetten we op het kaartje dat we op de dag zelf langs zouden komen met de lekkere cupcakes.

Trakteren op het kinderdagverblijf mocht gelukkig ook doorgaan. Vol trots nam ze haar traktatie van Pieter Konijn mee om uit te delen. Een simpele en coronaproof traktatie waar ik hulp bij heb gehad door het kant en klaar te bestellen.

Al met al een super geslaagde verjaardag! Ik hoop dat jullie hier eventueel ook nog inspiratie uit op kunnen halen.

thema verjaardagsfeest pieter konijn