Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! Speciaal voor Nijntje’s 65e verjaardag is het boek Trakteren met Nijntje uitgebracht. Een boek met verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie. In twee verhalen volgen we Nijntje die op school mag trakteren en thuis haar feestje viert.

De recepten in Trakteren met Nijntje

Trakteren met Nijntje is een feestelijk lees- en kookboek voor het hele gezin. Na het succes van ‘Eten met Nijntje‘ is dit het tweede Nijntje boek van Samuel Levie met lekkere en gezonde recepten voor de allerkleinsten. Dit boek bevat 20 feestelijke en eenvoudige recepten om te trakteren en om een top verjaardag te vieren. Samuel Levie is worstenmaker, chef-kok, collumnist én zelf vader. Hij weet als geen ander hoe je de kleinsten enthousiast kunt maken voor eten. Eten waar met name de focus ligt op groente en fruit, maar eigenlijk gewoon voor iedereen lekker is.

trakteren met Nijntje

Wij hebben natuurlijk gelijk een lekker recept uit het boek getest. Wisse mocht kiezen en het werden de bananenijsjes. Dat de regen tegen de ramen tikt en de allang de winterjas uit de kast hebben getrokken vergeten we voor het gemak maar even. Want voor deze ijsjes is het altijd tijd. En ook nog eens super leuk om te doen. We pakten een paar rijpe bananen, pelden ze, staken er een ijsstokje in en deden ze eerst twee uren in de vriezer. Na die twee uur, hebben we het chocolade gesmolten en dompelden de bananen ijsco’s in de warme chocola. De chocola wordt vrijwel gelijk hard door de koude bananen, dus met de versiering moet je heel snel zijn. Daarna zijn ze gelijk klaar om op te eten. Smullen!

boek review gezonde traktatie banaan
gezonde traktatie kinderen trakteren kids gezond

Lastige eters thuis? Misschien heb je wat aan de tips om kinderen meer groente te laten eten

Het boek Trakteren met Nijntje

Het is een mooi vormgegeven (kook)boek met prachtige illustraties van Dick Bruna. De pagina’s blijven makkelijk open liggen, wat handig is tijdens het kokkerellen van één van de recepten.

  • Jaar van uitgifte: 2020
  • Hardcover
  • 72 pagina’s
  • Auteurs: Dick Bruna & Samuel Levie

Winactie

Het allerleukste is dat ik namens Mercis Publishing één exemplaar van Trakteren met Nijntje mag weggeven! Wil jij een exemplaar t.w.v. €12,99 winnen? Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een reactie te plaatsen en aangeven dat je mee doet. Mee doen kan tot volgende week, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht via de mail.

trakteren met Nijntje