Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, kinderen eten veel te weinig groente. Het is vaak lastig kinderen aan het groente eten te krijgen. Dat zal vast heel herkenbaar zijn voor de vele moeders die dit lezen. Ik vind het best een hele uitdaging elke week. Komkommer gaat er goed in, maar ze kunnen niet alleen van komkommer leven toch?

Hoe laat je kinderen meer groente eten?

Ik probeer elke week een zo gevarieerd mogelijk en gezond menu op tafel te zetten. En sinds de komst van de kinderen ben ik hier nog bewuster op gaan letten. Ik probeer er veel aan te doen om een gezonde leefstijl van de kinderen te stimuleren. En ook naar school probeer ik zoveel mogelijk gezonde snacks en tussendoortjes mee te geven. Groente eten we dus dagelijks, maar het is soms zó frustrerend als het resulteert in een kleine strijd aan tafel als er weinig tot niets gegeten wordt.

kinderen meer groente eten

Leestip: gezonde traktaties van Nijntje

toMAATJE

De laatste weken zijn we bezig met een heel leuk online programma waarin ik 60 dagen lang, twee keer in de week, mailtjes ontvang van toMAATJE. Het is een totaalpakket dat is gericht om de gewoontes rondom groente eten binnen ons gezin te optimaliseren. Ik krijg handige en slimme manieren om dit daadwerkelijk toe te passen in ons dagelijkse leven.

ToMAATJE is leuk! En het werkt, wat natuurlijk het belangrijkste doel was. In de afgelopen weken heb ik heel veel lekkere groente recepten gekregen en weekplanners die helpen om niet lastminute nog iets ongezonds te pakken. Daarnaast is zitten er ook heel veel leuke kidstips en oefeningen bij, waarbij de groente als een spelletje centraal staat. Als extra bonus zitten er ook nog hele leuke ‘meer groente broodtrommelkaartjes’ bij die je bijvoorbeeld in de broodtrommeltjes kunt stoppen als de kinderen straks weer naar school gaan. Een tof programma zodat kinderen toch meer groente binnen krijgen.

Gezonde recepten voor kinderen

Kinderen op een speelse manier betrekken bij het kopen en het samen koken met kinderen helpt enorm bij de acceptatie van het eten wanneer het op hun bord ligt. Wisse vindt het gelukkig vaak leuk om te helpen in de keuken en is ook heel nieuwsgierig wat alles is. Zo hebben we laatst samen de courgette soep gemaakt van één van de recepten uit het programma. Hij vond het heerlijk!

courgette soep

En daarnaast maak ik er zo vaak mogelijk een feestje van op het bord, om op een speelse manier toch wat extra groente naar binnen te krijgen. Ook zo’n voorbeeld van een fijne tip die ik gekregen heb. Of wat dacht je van een pannenkoek met verborgen groente?

Jouw kind ook?!

Klinkt je dit ook als muziek in de oren en denk je: Dit wil ik ook! Dat kan. Het programma kost normaal 107 euro, maar je kunt het nu voor 47 euro aanschaffen. Bij de bestelling kun je noemen dat je het via mij hebt gevonden. En vervolgens kun je met je groente avontuur aan de slag. Heel veel succes!

feestje op het bord