Taarten bakken vind ik heel leuk (én lekker!), maar echt een bakwonder ben ik niet. Als het even te ingewikkeld wordt, je er heel veel benodigdheden voor moet hebben of het 3 uren duurt voordat hij klaar is, haak ik af. Ik houd van lekker en simpel. En in het kader daarvan, heb ik weer een lekker recept voor jullie: de bokkenpootjestaart!

En met Pasen in aantocht, past deze taart als geen ander. Het is een echt lente recept vind ik. Heb je gelijk een lekkere taart voor bij de koffie na je Paasontbijt! Het leuke is dat je de taart binnen een kwartier klaar hebt. Een heerlijk simpel bokkenpootjestaart recept!

Benodigdheden bokkenpootjestaart

 • (hotel)cake
 • 500ml slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 2 pakken bokkenpootjes
 • Advocaat

Bereidingswijze

 1. Bedek de springvorm met plakjes cake tot de hele bodem bedekt is
 2. Klop de slagroom goed stijf met de vanillesuiker
 3. Smeer met een lepel een laagje slagroom over de cake (iets minder dan de helft van de slagroom)
 4. Smeer vervolgens een laagje advocaat over de slagroom.
 5. Bedek de advocaat met de bokkenpootjes. Je kunt er voor kiezen om ze door de helft te doen, maar ik gebruik meestal hele. (Je moet het wel proeven he?:))
 6. Vervolgens smeer je de andere helft van de slagroom over de bokkenpootjes
 7. Als laatste kun je ter decoratie nog 4 bokkenpootjes verkruimelen en over de taart strooien.
 8. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Tip: het is vaak lekkerder om de taart een avond van te voren te maken, zodat het allemaal een beetje zachter is geworden en de smaken overal goed is ingetrokken.

Lekker en simpel toch? Wil je nog meer lekkere chocolade inspiratie voor bij de koffie tijdens Pasen? Check deze Pasen Rocky Road van Annelies eens of deze heerlijke Maltesers taart van Elsarblog. Mmm..