Paas DIY

Pasen in stijl (DIY)

Ready! Ons huis is Paas-proof. We hebben zo waar een paastak in de woonkamer staan. En dit keer niet met gekleurde eitjes, maar ik wilde eens iets anders doen. Ik merk dat Pasen steeds commerciëler wordt, want waar koop je tegenwoordig nou geen eitjes, veertjes, vogeltjes of andere versieringen? Ik ben daarom dit jaar maar eens aan de knutsel gegaan en laat jullie graag zien wat het is geworden. DIY-en jullie met me mee?

Paastak in pastel

Een tijdje geleden scoorde ik een kristal mal van de Krantenkapper bij de Winkel van papier Hier heb ik mijn ‘paaseieren’ van gemaakt voor in de paastakken. Voor de kristallen heb ik papier in pastelkleuren uitgezocht die een beetje mooi bij ons interieur matchen. Overtrekken, knippen, vouwen, plakken en klaar is Kees!

Bunnies

Pasen zonder bunnies is geen Pasen. Vind ik tenminste. Ik ben daarom aan de knutsel gegaan met een bunnieslinger met schattige pluizenbolletjes als staarten. In dit geval heb ik ook weer voor leuke kleurtjes gekozen die passen bij de rest van de inrichting. Via een template heb ik het konijntje overtrokken op het papier. – wil je ook gebruik maken van het template? Vul je hier het contactformulier in?  Ik mail heb je graag toe.

En de staartjes maak je door wol een flink aantal keer om een vork te wikkelen, vervolgens met een los draadje aan elkaar vast te knopen (zo strak mogelijk). Daarna schuif je het van de vork af en knip je de uiteinden door. De bolletjes plak je met een beetje lijm op de bunnies, die je vervolgens aan een woldraadje plakt. Aan de achterkant heb ik voor de stevigheid nog een klein plakbandje geplakt, zodat het draadje aan de bunnie blijft zitten. Met bijvoorbeeld washitape kun je de slinger neer hangen waar je maar wilt!

 

 

Lente-quotes

Sinds een tijdje heb ik ook een tekstbord in huis, maar vind het nog wel eens lastig om een quote of tekst te verzinnen. Ik ben op zoek gegaan naar een leuke tekst voor de lente en Pasen in aantocht. Dus zoek je nog inspiratie? Misschien zit er eentje voor je bij:

  • Mag ik je krokussen? (mijn favoriet!)
  • The birds sing to let us know it’s almost spring
  • Somebunny loves you
  • Follow the bunny he has the chocolate
  • I’m so Egg-cited
  • Lente! Kom we gaan de bloemetjes buiten zetten
  • Lente, zelfs de zon is in de wolken

Misschien heb je wat aan de ideetjes hierboven om je huis wat meer lente en paas-klaar te maken. En zoek je nog een lekkere taart voor bij de koffie tijdens de Paasdagen? Kijk dan nog even naar het recept voor de bokkenpootjestaart die ik laatst met jullie deelde. Nu kunnen je Paasdagen niet meer stuk! 🙂

3 thoughts on “Pasen in stijl (DIY)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *