Staan bij jou de paastakken al in huis? Afgelopen week heb ik ze in huis gehaald. Als decoratie wilde ik eens wat anders in de takken, dus ging nadenken over een leuke paasdecoratie DIY. Ik kwam houten paaseieren tegen, heb ze besteld en ben aan de slag gegaan met verf. Hoewel ik de houten hanger naturel ook super leuk vond, staan ze met een beetje verf nét iets gezelliger. Benieuwd wat ik heb gemaakt? Je leest en ziet het hier in deze blog.

paasdecoratie diy hout paasei paastak versiering zelf maken

Wat heb je nodig?

 • Houten paaseieren (deze heb ik gekocht bij Gewoon te gek)
 • Verf (ik heb hiervoor de ECO wallpaint van Vestingh paint & craft gebruikt en deze goud acrylverf)
 • Kwasten
 • Tape
 • Eventueel iets om aan te drogen (ik gebruikte een uitlekrek voor flesjes)
 • Voor de styling: leuke vaas en paastakken

Bekijk hier shoptips voor de leukste paasdecoratie voor in je paastak

Hoe maak je deze houten paasdecoratie?

 • Het versieren van de houten paaseieren kan op heel veel verschillende manieren. Het is maar net wat je leuk vindt. Ik heb er voor gekozen allemaal verschillende varianten te maken met vier verschillende kleuren verf.
 • Wil je strakke lijnen maken op je ei, gebruik dan een stukje tape. Door de vorm is het een lastig klusje om een rechte streep te maken.

 • Vervolgens kies je de verf die je wilt gebruiken. Op advies van Hester (door haar recycle DIY) heb ik een paar potjes ECO wallpaint van Vestingh besteld in mijn favoriete kleuren. Deze naturel/rozetinten passen op dit moment goed in ons interieur.
 • Voordat je naar een ander kleurtje over gaat, laat je ze tussendoor drogen. Ik gebruikte hiervoor een uitlekrek voor babyflesjes, maar je kunt natuurlijk ook andere manieren bedenken om ze hangend te laten drogen.
 • Er zijn veel verschillende variaties te bedenken. Je kunt hem dippen in de verf, helemaal in 1 kleur verven, stipjes maken, kleurvlakken maken (met tape) of gewoon uit de losse pols je variatie maken.
 • Na een paar uurtjes drogen is je paasdecoratie klaar en kun je je paastakken decoreren met je eigen creaties.

Wil je zelf een paaskrans maken? Bekijk de blog van Interiortwin eens!

Styling paastakken

Ik zocht een leuke vaas waar ik mijn paastakken in heb gedaan. De kleuren van de paasdecoratie staan ook nog eens ontzettend goed bij deze vaas. Het kan ook een leuk effect geven om nog andere paasdecoratie toe te voegen die je bijvoorbeeld van vorige jaren nog hebt liggen. Ikzelf heb het eerst gehouden bij mijn eigen zelfgemaakt eitjes, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Meer paasdecoratie inspiratie

Wil je iets anders maken dan houten paasdecoratie? Dan moet je zeker deze paasdecoratie van papier bekijken die ik een paar jaar geleden gemaakt hebt. En met deze leuke paasslinger maak je je huis helemaal ready voor Pasen. Mocht je zelf ook aan de slag gaan met deze of een andere paas DIY zou ik het héél leuk vinden om een foto van je creatie te zien. Laat je het weten? In ieder geval, heel veel plezier met het maken van je eigen paasdeco! En, bekijk de blog van Dirksdotter eens wanneer je opzoek ben naar nog maar DIY paasversiering voor in huis of je kunt deze leuke paashangers maken van klei.

houten paasdecoratie diy verf zelf maken paasdeco