Ready! Ons huis is Paas-proof. We hebben zo waar een paastak in de woonkamer staan. En dit keer niet met gekleurde eitjes, maar ik wilde eens iets anders doen. Ik merk dat Pasen steeds commerciëler wordt, want waar koop je tegenwoordig nou geen eitjes, veertjes, vogeltjes of andere versieringen? Ik ben daarom dit jaar maar eens aan de knutsel gegaan en laat jullie graag zien wat het is geworden. Maken jullie deze paasslinger DIY met me mee?

Paasslinger DIY

Pasen zonder bunnies is geen Pasen. Vind ik tenminste. Ik ben daarom aan de knutsel gegaan met een bunnieslinger met schattige pluizenbolletjes als staartjes. In dit geval heb ik voor leuke pastel kleurtjes gekozen die passen bij de rest van onze de inrichting. Via een template heb ik het konijntje overtrokken op het papier. Ik heb er in totaal zes stuks gemaakt, maar dit kun je natuurlijk naar wens zelf bepalen.

Wil je ook gebruik maken van het template? Check dan aan het einde van de blog de gratis printable

De uber schattige staartjes zijn kleine pompons. Dit maak je door (een licht kleurtje) wol een flink aantal keer om een vork te wikkelen en vervolgens met een los draadje aan elkaar vast te knopen (zo strak mogelijk). Daarna schuif je het van de vork af en knip je de uiteinden door. De bolletjes plak je met een beetje lijm op de bunnies, die je vervolgens aan een woldraadje plakt.

Aan de achterkant heb ik voor de stevigheid nog een klein plakbandje geplakt, zodat het draadje aan het konijntje blijft zitten. Met bijvoorbeeld een leuke washitape kun je de slinger neer hangen waar je maar wilt!

Hopelijk vind je de paasslinger DIY net zo leuk als ik om je huis net wat meer paas-klaar te maken. En zoek je nog een lekkere taart voor bij de koffie tijdens de Paasdagen? Kijk dan nog even naar het recept voor de bokkenpootjestaart die ik laatst met jullie deelde. Nu kunnen je Paasdagen niet meer stuk! 🙂