Nog even en het is weer Pasen! De paaseitjes liggen overigens alweer een paar maanden in de winkel en ook de paasversiering zoals eitjes, vogeltjes en andere accessoires vullen de winkels weer. Hoewel het een steeds commercieler feestje begint te worden, houd ik er wel van. Ik word vrolijk van al die lente achtige kleurtjes en tover ons huis graag om in paasstijl. De paastak kan dan uiteraard niet ontbreken. En dit keer wil ik niet de gewone eitjes in de takken hangen, maar ga ik zelf paastak decoratie maken van papier.

Paastak decoratie maken van papier

Want wat is nou leuker om eens iets anders dan anders in je paastak te hangen. Een paar jaar geleden scoorde ik een kristal mal van de Krantenkapper.  De mal is gemaakt van berken triplex en kun je heel eenvoudig overtrekken op het mooiste papier. Voor mijn paastak versiering heb ik dus gebruik gemaakt van deze kristal mal om leuke kristallen in de takken te hangen. Veel leuker dan die standaard eitjes toch?

Bekijk hier shoptips voor de leukste paasdecoratie voor in je paastak

Wat heb je nodig voor je paastak decoratie

  • Kristal mal
  • Stevig papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Liniaal
  • (nijlon) draad
  • Paastak (natuurlijk!)

Ik koos (stevig) papier in mooie pastel tinten, matchend bij ons interieur. Vervolgens heb ik de mal hierop overgetrokken en uitgeknipt. Om mooie strakke vouwlijnen te hebben, kun je het beste gebruik maken van een liniaal en de achterkant van je schaar. Dus overtrekken, knippen, vouwen, plakken en klaar is kees! Je paastak versiering (DIY) is klaar.

paastak versieren diy

Meer paasdecoratie inspiratie

Wil je iets anders in je paastak dan decoratie van papier? Dan heb ik ook nog leuke paaseieren van hout voor je op de blog staan. Ben je nog niet uitgeknutseld, dan moet je zeker deze paasslinger eens bekijken. Een vrolijke slinger met konijntjes die je huis nog meer Paas proof maakt. Een ander leuk idee voor je paastak is deze bloesem paastak met gerecyclede materialen van Linda.

En wil je nou helemaal een fijn Pasen hebben? Probeer dan zeker een stukje bokkenpootjestaart bij je koffie. Hier proef je echt de lente. Dan kan je Pasen helemaal niet meer stuk!