Zeg je zomer, zeg je BBQ. Nietwaar? Met het mooie weer trekken veel mensen hun BBQ weer tevoorschijn om lekker buiten eten te koken. Met het gezin of gezellig met de hele familie of vrienden. Het gangbare, zoals worstjes, hamburgers en spiesjes gaat er altijd wel in. En als er kinderen mee eten dan is het ook wel fijn dat er rekening gehouden wordt met hun eet voorkeuren. Zo vind je in deze blog een aantal lekkere kinder bbq recepten om het ook voor hen een feestje te maken.

BBQ’en kun je op verschillende manieren doen, maar op (houts)kolen heeft toch wel echt mijn voorkeur. Ik houd gewoon van dat lekkere rokerige smaakje. Tegenwoordig kun je veel meer met je BBQ dan alleen maar standaard grillen. Met onder andere de Kamado kun je zelfs pizza’s maken, slow-cooken of roken. Dat maakt het barbecuen van tegenwoordig ook zo enorm populair.

Kinder BBQ recepten

Kinderen zijn doorgaans iets kieskeuriger als het om eten gaat. Om het ook een feestje voor hen te laten zijn, is het wel zo leuk om rekening te houden met de kleine eters als je gaat BBQ’en. Met deze kidsproof barbecue recepten weet je zeker dat je blije snoetjes aan tafel hebt tijdens het buiten eten.

Spiesjes met poffertjes en fruit

Een heerlijk zoete spies van de BBQ. Je hebt ze als ouder ook heel snel voorbereid, want het enige wat je nodig hebt is een zak met kant-en-klare poffertjes en fruit wat je nog hebt liggen. Banaan is bijvoorbeeld ook een hele lekkere combinatie. Maar ook ananas, appel of aardbei smaakt heerlijk! Even opwarmen is voldoende. Strooi er nog een beetje poedersuiker over heen en het feest is compleet.

Ideaal zijn hiervoor de spiezen van de HEMA

Regenboog spiesjes / spiesjes met groenten

Kinderen en regenbogen, een perfecte combinatie. Om ze ook op een leuke manier nog wat meer groente te laten eten, is de regenboog spies een perfect kinder BBQ gerecht. Kies de groenten in de volgende kleuren:

  • Rood – (cherry)tomaat of paprika
  • Oranje – paprika of stukje wortel
  • Geel – paprika of gele wortel
  • Groen – courgette of paprika
  • Blauw – aubergine
  • Paars – rode ui

Smeer ze in met een beetje (knoflook)olie en zeezout en rooster ze (bijvoorbeeld op de skillet) gaar op de BBQ.

Pizza van de BBQ

De meeste kinderen zijn dol op pizza. Je kunt ook heel eenvoudig heerlijke pizza van de BBQ eten. Wat je nodig hebt is een kant-en-klaar pizzadeeg, tomatensaus en een topping wat de kinderen zelf lekker vinden. Vergeet natuurlijk de kaas niet! Ze hoeven vaak niet eens heel lang op de BBQ te liggen, want ze zijn vrij snel gaar.

Wat is jouw ideale kinder bbq recept?