We drinken met zijn allen heel wat kopjes koffie. De meeste mensen drinken iedere dag wel een kop filterkoffie, of een andere koffiespecialiteit zoals espresso of cappuccino. Lekkere koffie begint met koffiebonen van goede kwaliteit. Als de koffiebonen fijngemalen zijn kun je er hele lekkere koffie van maken. Om je een idee te geven wat de lekkerste koffiemerken zijn. Geven we je hieronder graag een overzicht van de lekkerste of beste koffiebonen.

Ben je opzoek naar meer informatie over de beste espresso machines? Bekijk dan deze blog eens.

Illy koffie

Illy koffie is gemaakt met koffiebonen, die bestaan uit meerdere soorten Arabica bonen. De koffie hiervan, smaakt subtiel en zacht maar het geeft ook een nootachtige ondertoon. Illy koffie probeert constant te blijven ontwikkelen en als het kan de smaak van de koffie steeds weer te verbeteren. Overigens komen de koffiebonen uit< onder andere landen als Colombia en Brazilië. De plantages waar de koffiebonen vandaan komen, liggen qua ligging op de wat hogere delen in het land. Dit koffiemerk is bijzonder populair bij de echte koffieliefhebbers. Een geschikte koffiemelange voor een fijne espresso.

L’OR espresso Creme Absolu

Hebben we het over de beste koffiemerken? Dan mag het merk L’OR espresso Creme Absolu niet ontbreken. Koffieliefhebbers omschrijven de koffie van dit merk als subtiel, delicaat en goed in balans. De koffie heeft als smaakbeleving een lichtbloemige ondertoon. Daarnaast proef je ook een vleugje noot en cederhout. Deze koffiebonen bevatten zowel Arabica als Robuste bonen. Deze combinatie geeft een unieke rijke smaak. Deze koffiemelange is perfect om heerlijke filterkoffie van te maken.

Gran Maestro Italiano Originale

Ben je een echte koffieliefhebber? Dan moet je eigenlijk deze koffie een keer proeven. Een ware smaakexplosie in je mond. Je proeft iets van een chocolade maar ook een beetje karamel. De koffie heeft een subtiele heerlijk zachte smaak na het drinken ervan. Deze koffie bestaat uit Arabica bonen die afkomstig zijn uit de landen Colombia en Brazilië. Heel geschikt om allerlei soorten koffie van te maken zoals gewone filterkoffie of een heerlijke lungo.

Lavazza Qualita Oro

De Lavazza Quality Oro is een lekkere espresso melange met Arabica koffiebonen. De bonen zijn afkomstig uit Midden- en Zuid Amerika. De Lavazza koffiebonen hebben een lichte smaak en worden medium gebrand. Het is een perfecte koffieboon als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding. Daarbij is het een topper als het gaat om smaak en geur.

Wat vind jij één van de lekkerste koffiebonen?