Wil je een lekkere en gezellige paasbrunch organiseren? Ook voor de kinderen wil je natuurlijk iets leuks en lekkers op de brunchtafel zetten. We geven je hieronder graag wat tips en lekkere recepten voor paashapjes voor kinderen.

Geen paasbrunch zonder ei

Een ei mag uiteraard niet ontbreken. Eieren zijn heel veelzijdig en je kan er echt van allerlei lekkere dingen meemaken. Voor de brunch is het bijvoorbeeld leuk om een broodje in de vorm van een kip of haas te nemen waar je een hardgekookt ei in kan leggen. Of maak gevulde eieren. Een ander leuk ei recept voor de paasbrunch, is een bakje van bladerdeeg met bacon en ei. Deze kan je vooraf aan de brunch even maken en bakken.

Eiersalade

We blijven even bij de eieren. Want een eiersalade mag ook zeker niet ontbreken tijdens de paasbrunch. Dit paashapje is ook zeker geschikt voor kinderen en is simpel om te maken. Je kookt namelijk 6 eieren en snijd deze in kleine stukjes. Maak verder een sausje van 3 flinke eetlepels mayo (ik heb Zaanse mayonaise gebruikt), een flinke theelepel mosterd (bijvoorbeeld Dijon mosterd), 1 theelepel kerriepoeder, peper en zout naar smaak én flink wat fijn gesneden bieslook. Dan is het super lekker om op een broodje of toast te smeren.

Wentelteefjes

Voor de kinderen, kun je bij de paasbrunch iets lekkers maken. Bak bijvoorbeeld wentelteefjes en snijd het brood in de vorm van een kip of haas. Deze kun je ook uitsteken met een paasvorm. Versier de wentelteefjes eventueel met room en heerlijke vruchten zoals aardbeien en blauwe bessen.

Poffertjes of pannenkoeken

Bak pannenkoeken of poffertjes. Zet hiervoor ook wat bakjes vers fruit op tafel. (Aardbeien, druifjes, banaan, meloen) Daarmee kunnen ze eventueel pannenkoeken versieren of een lekkere spies met poffertjes maken. Echt een topper als het gaat om paashapjes voor kinderen.

Een ander leuk idee voor de pannenkoeken is dat je een sjabloon maakt. Neem een vel papier en knip in het midden van het vel de vorm van een haas uit. Leg het sjabloon op de pannenkoek en dan kun je door gekleurde poedersuiker erover te strooien een vorm van bijvoorbeeld een paashaas op de pannenkoek krijgen.

kinder bbq recepten

Verse broodjes

Verse broodjes mogen ook niet ontbreken bij een echte paasbrunch. Uiteraard hoort daar echt paasbrood bij. Maar wat denk je van lekkere kaneelbroodjes, krentenbrood of suikerbrood? Ook de meeste kinderen zijn daar dol op. Tijdens de paasperiode kun je ook vaak wel lekkere afbakbroodjes in de vorm van een paashaas of kipje in de winkel krijgen. Ook super leuk om deze voor de kinderen op de brunchtafel te zetten.

Bokkenpootjestaartjes

Ook zoetigheid past perfect op de brunchtafel. Ik denk dat de kinderen dol zullen zijn op deze bokkenpootjestaartjes. Mini taartjes met cake, slagroom en bokkenpootjes. Het complete recept voor bokkenpootjestaart vind je in een andere blog van mij. Maar zijn deze mini varianten niet enig?

Asperges

Het is weer aspergetijd en je kan ze heel goed gebruiken bij de paasbrunch. Een soepje, een quiche ervan maken of in een plak ham rollen. Groene en witte asperges horen helemaal bij het voorjaar en zijn lekker bij een uitgebreide en gezellige paasbrunch.

Lekker stukje vlees

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een heerlijke barbecue met Pasen. Met Pasen is het weer ietsje warmer, dus waarom kun je dan niet de barbecue aansteken? Je kunt er lekker BBQ vlees op bereiden, maar ook asperges zijn ook zalig om daarop te grillen. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je altijd nog lamsvlees of ribeye kopen. Zo wordt de paasmaaltijd ook voor de volwassenen een feestje!

Wat ga jij serveren tijdens de Paasbrunch? En heb jij nog tips voor lekkere paashapjes voor kinderen?