Het is altijd een goed idee om je kinderen alvast in aanmerking te laten komen met de keukens van verschillende landen en continenten. Op deze manier verbreiden ze hun smaakpapillen, en het is ook gewoon eens iets anders dan wortelstamppot. In dit artikel hebben we 3 gerechten uitgekozen die jouw kinderen zeker lekker zullen vinden. Benieuwd? Lees dan verder!

Aziatisch: Omelet met noodles en sesam

Dit recept is voor een snelle en smakelijke noodle omelet. Je mengt Thaise bruine rijstnoedels met geklopte eieren, sesamzaad en sojasaus. Je kunt hiervoor ook Soba noedels kopen. Dit mengsel bak je in sesamolie samen met de noedels. Zo krijg je een stevige omelet met wat knapperige textuur. Terwijl de omelet gaart, roerbak je champignons met knoflook en gember in sesamolie en sojasaus. Als de omelet gaar is, snijd je hem in stukken en serveer je die met de champignons, geroosterde sesamzaadjes en geraspte komkommer. Dit zorgt voor een gebalanceerde smaak en textuur. Als bijgerecht kun je wat sappig zomerfruit zoals watermeloen serveren, maar ook krokant gebakken uitjes passen er goed bij. Dit recept is veelzijdig en makkelijk te maken, en je kids zullen er dol op zijn.

Ook leuk om te lezen: hoe laat je kinderen meer groente eten?

Zuid-Amerikaans: Mexicaanse quinoa salade

Deze makkelijke Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel bevat gezonde ingrediënten zoals quinoa, geroosterde zoete aardappel, maïs, paprika, chili bonen, rode ui en avocado. Het wordt op smaak gebracht met een dressing van limoensap, kruiden en olijfolie. De zoete aardappel wordt knapperig gebakken in de oven en daarna gemengd met gekookte quinoa en andere groenten en bonen. Alles wordt op smaak gebracht met de verfrissende dressing. Je kunt de salade direct eten, maar als je hem een paar uur in de koelkast zet voordat je hem serveert, worden de smaken nog lekkerder. Je kunt er optioneel wat (vegan) yoghurt, tortilla chips en limoen bij doen, of voor een traditionele Mexicaanse twist wat Queso fresco – verse kaas. Dit recept biedt een smaakvol en gezond gerecht met veel variatie.

Amerikaans: hotdogs!

Kinderen zijn natuurlijk gek op hotdogs. Ze zijn extra lekker met een topping van chimichurri en tomatensla, afgemaakt met wat pittige mayo en knapperige uitjes, zoals je die vaak bij foodtrucks vindt. Het is een snel en gemakkelijk recept, perfect voor een lekkere en snelle maaltijd op een vrijdag. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten worstjes, zoals een gewone knakworst, gekruide runderchipolata of zelfs een veganistische worst. Je bakt ze in de pan of op de barbecue voor extra smaak. Maak eerst een smaakvolle chimichurri saus met koriander, platte peterselie, rode peper, knoflook en olijfolie. Die zorgt voor een pittige en frisse smaak. Kijk wel even of je kinderen koriander lekker vinden, want sommige mensen vinden het naar zeep smaken. Ook maak je een eenvoudige tomatensla met tomaten en rode ui, op smaak gebracht met citroensap en olijfolie. Verwarm de broodjes in de oven, bak de worstjes en vul de broodjes met de worstjes, tomatensla en chimichurri. Maak het af met een beetje pittige mayo en knapperige uitjes voor extra crunch. Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met de toppings om je hotdogs helemaal naar smaak te maken. Welke gerechten gaan jullie proberen?