Oh yes, de zomer is nu echt begonnen. Ik heb zoveel zin om lekker hele dagen in de tuin te hangen, heerlijk met een koud drankje. Mijn nieuwe favoriet is zelfgemaakte ijsthee, zonder suiker. En ook jij kunt heel gemakkelijk zelf ijsthee maken.

Welke thee voor ijsthee?

Je kunt dus heel gemakkelijk zelf ijsthee maken, maar welke thee heb je daarvoor nodig? In principe kun je elke theesoort gebruiken, van groene tot zwarte thee. Maar er zijn ook speciale zomerse thee blends die het net even wat lekkerder én makkelijker maken. Eén van mijn favoriete theesoort is de Tutti Frutti van Tastea. Een heerlijk zoete thee met appel, druiven, meloen en bamboebladeren. Doe je ogen dicht, neem een slok en je waant je op een tropisch eiland. Het is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens een gezond alternatief voor de traditionele Icetea’s.

Hoe maak je ijsthee?

De Tutti Frutti Ice Tea bereid je zoals je een normale warme thee zou zetten. Kook water op 100 graden en voeg 5 gram losse thee toe per 250 mililiter water. Laat het geheel vervolgens afkoelen in de koelkast. Voeg, wanneer je het wilt serveren, nog een paar ijsklontjes toe en klaar is je heerlijk zomerse drankje.

De smaken van Tastea

Naast deze Tutti Frutti smaak, heeft Tastea nog een aantal zomerse thee blends in het assortiment, zoals Green Dream Ice Tea, Sunset Ice Tea, Pina Colada, Mojito en Ibiza Feeling. Deze laatste drie smaken zijn ideaal voor je healthy cocktail. Maar ook heeft Tastea bijvoorbeeld een speciale kinderthee, thee speciaal voor borstvoedinggevende mama’s of een theesoort waarmee je kunt detoxen. Niet alleen een Tastea voor elk moment van de dag, maar voor elke levensfase.

Met de Tastea To Go beker kun je heel handig overal je thee mee naar toe nemen en heb je altijd een lekker kopje (ijs)thee bij de hand. Ideaal! Wil je zelf ook een van de lekkere thee blends van Tastea proberen? Ik mag je met de kortingscode CHERYL15 15% korting geven op alle losse thee blends.

zelf ijsthee maken met zomerse blend tastea zomerdrankje