Onze tuin! Inmiddels wonen we alweer 7 jaar in ons huis en hebben in de afgelopen jaren er al heel wat aan veranderd. Bijna net zoveel binnen als buiten moet ik zeggen. De tuin in combinatie met de plek was één van de redenen waarom we verliefd zijn geworden op dit huis. Maar, er moest destijds wel heel wat gebeuren voordat het naar onze wens en smaak was.

Dé tip die we kregen en ik ook iedereen kan aanbevelen: woon er eerst een jaar om te weten te komen wat je aan de tuin belangrijk vindt. Zo kwamen we er achter wat fijne plekjes zijn om te zitten en welke planten en struiken het bijvoorbeeld nog goed doen. Na dat jaar zijn we op zoek gegaan naar een tuinarchitect om ons te helpen bij het ontwerpen van onze droomtuin.

Tuin tour

In deze blog geef ik jullie een tuin tour en wie weet kun je er nog inspiratie uit opdoen.

Zonneterras

We hebben verschillende zitplekjes in de tuin. De één is is lekker voor de ochtendzon en de andere juist fijn als het snikheet is en je in de schaduw wilt zijn.

Dit is ons terras vol in de zon, dus bij snikheet weer zitten we hier niet veel. Juist in de avonden zijn we hier wel weer veel te vinden, aangezien je op dit plekje lang kunt genieten van de laatste zonnestralen. Het schaduwdoek, de lampionnetjes en de vlaggenlijn voor buiten maken van het geheel een zomers sfeertje. Tuinbeelden kunnen ook leuke sfeermakers zijn in de tuin, waarbij de bloemen er mooi om heen groeien. Misschien is dit nog iets voor in de toekomst, maar voor nu zie je hieronder een korte sfeerimpressie van de huidige situatie.

Terras bij openslaande deuren

Het volgende terras is bij onze openslaande deuren. We zitten hier vooral ’s ochtends vroeg ons kopje koffie te drinken. Na de ochtend valt hij vooral in de schaduw, dus is het ook een ideale plek op een echt zomerse dag. We hebben al heel vaak zitten denken om hier misschien een serre aan te bouwen. Of misschien een terrasoverkapping (van Metalura). Het lijkt me ook fijn voor wat extra licht in huis, maar we weten nog niet goed wat we precies willen.

terras bij openslaande deuren

De tafel die we hier hebben staan is een oude eettafel die we uit ons vorige huis mee namen. Het hout is inmiddels hier en daar wat uitgezet, maar het geeft wel een hele robuuste look en staat leuk bij de vier stoelen van hout.

De eerste zonnestralen

Één van de laatste aanpassingen in onze tuin is de komst van ons houten hok. Het is bedoeld als opbergruimte en heeft een open en een gesloten gedeelte. In het gesloten gedeelte hebben we onze tuinspullen staan, maar ook onze fietsen en het speelgoed van de kinderen. In het open stuk hebben we de houtopslag voor onze houtkachel.

tuinbank met olijfboom

Het is daarnaast een heel fijn plekje waar je in de lente de eerste zonnestralen kunt mee pakken. Lekker in de luwte en dus weinig last van de wind. Ooit zie ik mezelf hier nog wel in een lekkere hangmat liggen. Het meest relaxte product ter wereld. Voor nu hebben we ons tuinbankje hier neergezet samen met onze mooie olijfboom. Leuk om te vertellen; we hebben dit boompje op onze trouwdag gekregen als cadeau. Hij is al een paar keer kantje boord geweest, maar hij doet het op dit moment super goed. Er zitten zelfs al kleine olijfjes aan!

Onze dierenvriendjes

Sinds kort hebben we vier kleine vriendjes bij ons in de tuin wonen. Deze schattige krielkipjes wonen in het kippenhok die we gratis mochten ophalen. Hij is hier en daar wel aan vervanging toe, maar voor nu is het een prima onderkomen voor hen. Ik vind het zo gezellig om wat leven in de tuin te hebben. En we kunnen (bijna) elke ochtend verse eieren bij het ontbijt eten. Nu nog een moestuin en we zijn bijna zelfvoorzienend 😉

Dit was de tuin tour! Ben je opzoek naar nog meer leuke tuin ideeën, Mamsatwork deelt ideeën om met het hele gezin mee aan de slag te gaan. Ik ben nog wel benieuwd: wat is jouw lievelingsplek in de tuin?