Genderneutrale kleuren zijn kleuren, die niet geassocieerd of gekoppeld worden aan een bepaald geslacht. Gebruik je deze kleuren voor de kinderkamer? Dan creëer je een ruimte waarin kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Zonder de nadruk te leggen op een specifiek gendertype, zoals bijvoorbeeld de kleur roze voor een meisjeskamer. We vertellen je hieronder graag meer over genderneutrale kleuren voor de kinderkamer. Welke kleuren muurverf kan je bijvoorbeeld het beste uitkiezen voor de kinderkamer?

Een genderneutrale kleur op de muur

Blauw voor een jongenskamer en roze voor een meisjeskamer. Het zijn twee voorbeelden van hoe we als maatschappij jarenlang hieraan gewend waren. Mensen hadden een soort verwachting waar we aan moesten voldoen, wat betreft de inrichting van de kinderkamer. Waarmee we eigenlijk ieder individu in een bepaald hokje stopten. In de huidige samenleving zien we steeds meer dat we dat niet willen. We vinden dat iedereen zich individueel moet kunnen ontwikkelen zonder dat de nadruk ligt op gender of geslacht.

Bekijk ook deze binnenkijker van de neutrale babykamer van Hester

Welke genderneutrale kleuren zijn geschikt voor de kinderkamer?

In genderneutrale kleuren heb je volop keuze. Wil je muurverf kopen voor de kinderkamer? Kies dan voor een of een combinatie van de volgende kleuren:

  • Groen in een hele zachte tint, zoals mint.
  • Geel in een zachte tint.
  • Heel licht oranje
  • Heel zacht lichtblauw
  • Verschillende grijstinten
  • Een zachte crèmekleur
  • Lavendel kleur een mooie lichtpaarse tint
  • Allerlei aarde tinten zoals zand, zacht bruin, taupe en beige tinten

Het zijn rustige kleuren die je ook heel goed kan combineren met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de helft van de muur in crèmekleur met daaronder een mooie aardetint. Maar wil je toch liever iets meer kleur? Dan kan je kiezen voor groen, geel, oranje of lichtblauw om daar in combinatie met zand of grijstinten een mooi geheel van te maken.

Tot slot

Je hebt, zoals je ziet volop keuze als het gaat om genderneutrale kleuren. Ga eens naar een verfzaak om de kleuren in het echt te bewonderen en te kijken welk combinatie je het mooiste vind. Wellicht vind je daar nog een leuke aanbieding muurverf waardoor het omtoveren van de kinderkamer ook nog lekker budgetproof kunt doen. Heel veel plezier!