Welk kind wil dat nou niet? Een hangmat in zijn of haar kamer! Naast dat het heel tof staat, heeft een hangmat in de kinderkamer voordelen en kunnen ze het voor vele doeleinden gebruiken. Benieuwd waarom een hangmat in de kinderkamer een echte musthave is? Lees dan snel verder in deze blog.

Wat kunnen kinderen met een hangmat doen en waarom is het goed?

Bij een hangmat denk je al snel aan zonnige oorden en lekker chillen tussen de palmbomen. Of een lekker hangplekje in de tuin voor jezelf óf je kinderen. Maar bij een hangmat denk je niet zo snel aan een kinderkamer denk ik. Maar toch is het hebben van een hangmat op de kinderkamer een heel goed idee. Wat kinderen met hangmatten kunnen doen is:

Lekker chillen

Een hangmat is uitermate geschikt als een kind even rustig aan wil doen en zich even wil afzonderen van een drukke omgeving. Ze kunnen bijvoorbeeld in de hangmat een boekje lezen, muziekje luisteren of gewoon even lekker chillen. Maar een spelletje doen op een I-Pad of op smartphone kan natuurlijk ook.

hangmat voor kinderen

Een hangmat om in te spelen

Een hangmat is ook een fijne plek om samen met alle favoriete knuffelbeesten of poppen in te gaan liggen. Dat kan alleen, maar samen met een vriendje of vriendinnetje in een hangmat spelen prikkelt nog meer de fantasie en creativiteit. Een hangmat in een kinderkamer zorgt vooral voor heel veel lol en speelplezier. Ze zullen zich niet zo snel vervelen denk ik!

Totale ontspanning

Wist je dat een hangmat heel goed werkt voor lichaam en geest? Dat is niet alleen bij volwassenen zo, maar natuurlijk ook bij kinderen. Een kind dat in een hangmat gaat liggen en heel zachtjes heen en weer gaat schommelen voelt zich al snel helemaal ontspannen. Is je kind net heel druk aan het rennen en springen geweest dan kan de hangmat hem of haar weer helemaal tot rust brengen. Daarnaast heeft het ook duidelijk een goede werking op de concentratie, gevoel en op het evenwichtsorgaan.

Schuilen

Kinderen zien een hangmat in hun kamer ook als een plekje om zich echt even terug te kunnen trekken. Voelen ze zich even niet zo lekker of moeten ze huilen dan kruipen ze graag even in de hangmat als een soort schuilplaats. Het is heel belangrijk voor een kind om een plekje te hebben waar ze zich veilig voelen en even kunnen afzonderen. Het rustig heen en weer schommelen zorgt voor ontspannen gevoel. Waardoor het verdriet of de boze bui wellicht al snel weer over is.