Heb jij kinderen die graag in de buitenlucht te vinden zijn? Dan is het fijn om in je tuin een leuke kinderzithoek in te richten. Je wilt immers een speciale plek creëren waar je kinderen buiten een spelletje kunnen spelen of met vriendjes kunnen eten. Maar wat zijn de leukste opties voor kinderzithoekjes in de tuin? In deze blog vind je leuke voorbeelden voor toffe zit mogelijkheden voor de kids.

Kinderzithoekjes voor in de tuin

Voor kinderen is het super fijn om een eigen plekje in de tuin te hebben en een musthave voor een kindvriendelijke tuin. Hieronder geef ik je een aantal leuke voorbeelden van toffe kinderzithoekjes voor buiten.

# Houten picknicktafels

Een van de leukste soorten kinderzithoekjes in de tuin bevat een houten picknicktafel. Een picknicktafel zorgt namelijk voor een gezellige sfeer in de tuin. Je kinderen kunnen hier heerlijk met hun speelgoed spelen terwijl ze aan deze tafel zitten. Een goede picknicktafel is ook zodanig ingericht dat je kinderen naast elkaar kunnen zitten. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend ook voor hun vriendjes en vriendinnetjes.

# Kinderzitje set met stoelen

Wanneer je liever voor een ander soort tafel of setje wilt kiezen, kan een kinderzitje voor buiten een uitstekende optie zijn. Een set als deze is met name handig als je kinderen nog erg klein zijn en een houten picknicktafel net wat te groot blijkt te zijn. Bovendien kun je een kinderzitje voor buiten wat makkelijker schuiven, waardoor je kinderen de tuin zelf op een creatieve wijze kunnen inrichten. Een leuk voorbeeld is de BUNSO stoel van IKEA.

# Tipitent

Kids zijn dol op tentjes bouwen. De tuin is dan ook de ideale plek om tentjes en hutten te bouwen. Dit kan perfect met een tipitent. Het is een prachtige manier om je kinderen een leukere tuin te geven. Een tipitent is een speciale soort tent voor kinderen om in te spelen. Het handige aan deze soort tent is dat het makkelijker voor je kinderen is om hun fantasieën los te laten. Kijk hier voor leuke tipi tenten.

# Hangstoel of schommelstoel

Wil jij juist een kinderzithoekje inrichten dat wat actiever is? Dan is een schommelstoel of hangstoel voor kinderen een uitstekende keuze. Elk kind vindt schommelen leuk, waardoor deze optie zeker voor genoeg entertainment zorgt. Of naast het actieve aspect, kun je ook heerlijk chillen in zo’n toffe hangstoel. Hier zie je een paar toffe opties voor schommelstoelen.

Al met al zijn er meer dan genoeg opties die je als ouder hebt om een leuke kinderzithoekjes in de tuin te creëren. Kies daarom voor de optie waarbij je kinderen een fantastische tijd zullen beleven. Welke is jouw favoriet?

Hoofdfoto van Monkeybusinessimages