Als vrouw kan het soms lastig zijn om de badkamer opgeruimd te houden, maar met één of meerdere kinderen wordt het pas echt een uitdaging. Je hebt ontzettend veel spullen die allemaal een plekje moeten krijgen. Hoe pak je dat het beste aan? In dit artikel lees je praktische tips om de badkamer overzichtelijk te maken en te houden. Zelfs met een druk gezinsleven!

Haal alle kastjes leeg en sorteer de spullen

Laten we bij het begin beginnen. Voordat je allerlei handige opbergers toevoegt aan de badkamer, moet je een goede sortering maken. Haal daarom alle kasten in de badkamer leeg en sorteer de spullen op categorie. Gooi direct de producten weg die over de datum zijn. Kom je (baby)spullen tegen die nog goed zijn, maar die je niet meer gebruikt? Geef deze weg aan een vriendin of doneer het.

Maak gebruik van mandjes

Zodra alles uitgezocht en gesorteerd is, kun je beginnen met opruimen. Het is vaak handig om gebruik te maken van opbergmanden. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Een klein mandje naast de wastafel is bijvoorbeeld ideaal voor de spullen die je dagelijks gebruikt.

Gebruik de muren in de badkamer

Maak slim gebruik van de muren in de badkamer. Hang een paar wandplanken op, schaf een spiegelkast aan of koop een extra hoge badkamerkast. Op deze manier creëer je extra opbergplekken zonder veel ruimte te verliezen. Laat je inspireren door de badkamers van Baden+ met dit soort praktische opbergruimte.

Koop een wastafelmeubel met veel opbergruimte

Als je in één meubel wil investeren, dan mag dat het kastje onder de wastafel zijn. Kies een wastafelmeubel met lades en veel bergruimte. Voeg eventueel een ladeverdeler toe om het nog overzichtelijker te maken. Je kunt online veel badkamer inspiratie vinden met dit soort handige badkamermeubels.

Geef alles een vaste en logische plek

Om ervoor te zorgen dat de badkamer langer netjes blijft, is het essentieel om de spullen een vaste plek te geven. Op deze manier kun je alles bovendien sneller terugvinden! Ga per producttype na wat de meest logische plek is en leg het na gebruik ook direct weer terug.

Betrek de kids bij het opruimen

De laatste tip is om je kinderen te betrekken bij het opruimproces. Laat zien waar de spullen liggen en wat de vaste plekjes zijn. Als ze helpen met opruimen blijft de badkamer veel langer netjes. Ook kunnen de kinderen op deze manier hun zelfstandigheid ontwikkelen.