Ik ben best wel een rommelkont. Dat in combinatie met kleine kinderen is het hier in huis vaak niet zo netjes als ik soms wel zou willen. Speelgoed, tekeningen die meegekomen zijn uit school, een stapel kranten of autosleutels. Zomaar een aantal dingen die je hier standaard op of rond de tafel kunt vinden. Ik ruim wel op, maar op de één of andere manier lukt het gewoon niet opgeruimd te houden. Sinds een paar week heb ik structuur aangebracht in het opruimen van ons huis en werk ik aan een nieuwe routine die werkt om het zo houden. Benieuwd hoe dit zit?

Waar moet ik beginnen met opruimen?

Misschien ken je het wel: je begint ergens met opruimen, maar tegen de tijd dat je wilt gaan stoppen kun je niet zien wat je hebt gedaan. Of je hebt gewoon geen idee waar te beginnen als je om je heen kijkt. En soms zit je hoofd gewoon té vol om op te ruimen. Je denkt wel aan opruimen, maar als je wilt beginnen ben je alweer met hele andere dingen bezig en ben je je opruimplan alweer vergeten. Nou, weet dat je lang niet de enige bent.

Hoe moet je je huis opruimen?

Ik vertelde je net al even dat ik sinds een tijdje structuur aan heb gebracht in het opruimen van ons huis. Dat doe ik aan de hand van de cursus in 365 dagen van rommel naar rust. Zij bieden praktische hulp bij het opruimen en helpen je bij de vraag: hoe moet ik mijn huis opruimen? Elke dag krijg je namelijk een mailtje in je mailbox met daarin tips en stappenplannen om stap voor stap orde in je huis aan te brengen. En dat 365 dagen lang, zodat je en routine krijgt die werkt.

Lees ook hoe je speelgoed het beste kunt schoonmaken

Van rommel naar rust

Een jaar lang krijg ik dagelijks een e-mail met een opruimtip, huishoudelijke tip of een klein klusje die gelijk verschil maakt. Ik ben nu al een paar weken aan de slag en ik kan zeggen dat ik het heel waardevol vind. Het zijn hele kleine tips en klusjes die een verschil maken. De opdrachten die je krijgt zijn ook echt behapbaar zijn, wat ik een pré vind het drukke bestaan wat we veelal hebben. Het gaat van het opruimen van de eettafel tot hoe bewaar je je afstandsbedieningen. En van het opruimen van de besteksla tot de opladers in huis. En weet je wat ook zo leuk is? Je krijgt toegang tot een súper gezellige Facebookgroep met (vaak) vrouwen die elkaar ondersteunen en motiveren.

Herken je je ook in de dingen die hierboven staan beschreven? Dat je van een schoon en opgeruimd huis houdt, maar wel wat tips en hulp kunt gebruiken om het eens écht goed te doen? Doe dan mee aan de 365 dagen van rommel naar rust. Je houdt altijd toegang tot alle tips, want iedere maand krijg je alle tips gebundeld in een e-book. Om te bewaren en nog eens terug te kijken. Ik zeg: doen! Het geeft zoveel rust.