Wil je graag je badkamer een make-over geven en ben je van plan deze grondig te gaan renoveren? Misschien heb je geen idee hoe je het moet aanpakken, omdat je maar een klein budget voor dit project beschikbaar kan maken? Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. We geven je hieronder graag enkele tips voor het renoveren van je badkamer met een klein budget.

#1 Op tijd een plan maken en het budget vaststellen

De badkamer renoveren is niet iets, wat je zomaar even gaat doen. Daar zit voorafgaand een hoop voorbereiding en tijd in. Wat je zeker als eerste moet doen is een bepaald budget vaststellen. Wat mag de hele badkamerrenovatie kosten? Verdeel dit in materiaal, werkuren van bijvoorbeeld de loodgieter of tegelzetter en plus daar een percentage onvoorziene kosten overheen.

#2 Speuren naar kortingen

Omdat je op tijd begint met een plan maken, kan het je ook voordeel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerwinkel die met een uitverkoop begint waar jij al rustig kan rondkijken en de pareltjes voor een prikkie kunt aanschaffen. Ook loont het om het internet af te speuren voor leuke kortingen.

#3 Een beetje hulp vragen

Vraag of buren, vrienden of familie je willen helpen. Misschien heb je een buurman of neef die goed kan tegelzetten? Met hulp van familie en vrienden kun je de kosten op werkloon vele malen lager houden. Denk wel om bepaalde risico’s, want er zijn echt wel klussen in de badkamer die je beter door een vakman kunt laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het leidingwerk of het bepalen van het juiste afschot in de douchehoek. Je wilt natuurlijk niet na je eerste douchebeurt alles blank hebben staan. Alles wat jezelf kunt aanpakken en waar vrienden en familie bij kunnen helpen is mooi meegenomen. Misschien is er zelfs iemand die het afval van je badkamerrenovatie met een aanhanger voor je weg kan brengen. Dat scheelt weer huur van een container.

#4 Je objectieve blik

Nog een goede tip is om te proberen met een objectieve blik naar je badkamer te kijken. Als een soort vreemde die voor het eerst jouw badkamer ziet. Is het daadwerkelijk nodig om álles aan te pakken? Stel dat een aantal van de badkamertegels flink gescheurd zijn. Daarvoor hoef je misschien niet alles rigoureus voor te gaan renoveren inclusief veranderende indeling. De meest goedkope oplossing is namelijk om ervoor te kiezen om de indeling hetzelfde te laten. Hierdoor hoef je geen leidingwerk te verleggen. Nieuwe vloer en wandtegels zijn wellicht al voldoende om de badkamer weer een frisse nieuwe uitstraling te geven. Wees daarom kritisch.

#5 Wees selectief in materialen

We weten allemaal wel wat mooi is. Dat mooie is, heel gek, ook vaak het duurste. Wees wel selectief in de keuze van de matarialen voor de badkamer. Zo zijn natuursteen en marmer veel duurder dan keramiek of marmerlook.

Met deze tips zul je vast en zeker geld besparen op je badkamerrenovatie. Heel veel succes!