We leven in een periode waarin een er een hoop stijgende prijzen zijn voor verschillende producten. Gas, energie en brandstof is bijvoorbeeld een stuk duurder geworden maar ook de normale boodschappen hebben stijgende prijzen. Je wilt dan natuurlijk besparen waar je kunt besparen. Bijvoorbeeld bij de vaste lasten. In deze blog vind je bespaartips om te besparen op verzekeringen en vaste lasten.

Besparen op vaste lasten

Nou zul je wellicht denken: de vaste lasten worden toch juist duurder? Dat klopt, maar dat is soms niet nodig. Het is goed om altijd te onderzoeken en kijken of je ergens op kunt besparen. Wanneer je naar je maandelijkse afschrijvingen kijkt, zul je zien dat er een hoop geld maandelijks betaald wordt aan huur, hypotheek, NUTS bedrijven en verzekeringen.

Besparen op verzekeringen, zoals een zorgverzekering, een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering en een autoverzekering, kan veel opleveren. Vaak sluiten mensen verzekeringen af en kijken ze er niet meer naar om. Komt je dat bekend voor? De gemiddelde kosten per verzekering kunnen enorm wisselen. Zo betaal je bij de ene verzekeraar veel meer geld voor een zelfde pakket dan bij een andere verzekeraar. Maar hoe kom je er achter of je kunt besparen op de verzekeringen?

Kan ik ook besparen op verzekeringen?

Ja, dat kan. En dat kan zelfs heel eenvoudig. Vroeger hadden mensen vaak lokaal een persoon die zijn of haar vaste lasten regelde. In dit digitale tijdperk zie je deze tussenpersonen steeds meer verdwijnen. Er is veel informatie online te vinden en je kunt je verzekeringen online vergelijken. Eén van die sites is vergelijkdirect.com. Zij bieden het totaalpakket, waarin ze proberen de contactpersonen van vroeger te combineren met het digitale van nu.

In vijf minuten kun je gemiddeld tot wel €240,- per jaar besparen, elk jaar opnieuw. Hoe dat kan? Door slim te combineren en goed te weten wat je wel en niet kunt verzekeringen. Aan de hand van een paar vragen kun je op de website gelijk checken of er voor jou een besparing te behalen valt. Via hun platform vergelijken ze een zeer groot aantal aanbieders met elkaar. Dit kan voor verzekeringen, maar ook voor je energiecontract, je internet, tv en bellen abonnement en veel meer. Je ontvangt een overzicht en krijg je in één oogopslag te zien waar je op kunt besparen.

Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke check, doormiddel van hun bespaarcheck t.w.v. €79,-. De financiële adviseurs van Vergelijkdirect gaan dan aan de slag en kijken of je nog goed verzekerd bent. Nu heb ik nog meer goed nieuws, want ik mag jou tijdelijk gratis (!) de bespaarcheck (t.w.v. €79,-) aanbieden. Mijn beste bespaartip is om hier je voordeel mee te doen en gelijk te starten met besparen!

Gratis verzekeringscheck? Klik hier!

Besparen op verzekeringen