In de winterperiode willen we met onze kleding er niet alleen mooi en modieus uitzien, maar moet het ook comfortabel zitten én tegen de kou kunnen. Hoe stel je nu de perfecte warme damesoutfit voor de winter samen? We vertellen je hieronder graag meer over dit onderwerp. Welke stoffen kun je het beste dragen en welke verschillende laagjes draag je het beste over elkaar?

Laagjes in de winter

Het dragen van laagjes in de winter heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats is het beter te reguleren. Het kan soms voorkomen dat je in een bepaalde ruimte bent waar de houtkachel flink is opgestookt waardoor een dikke trui gewoonweg te warm is. Wanneer je laagjes draagt, kun je een laagje uitdoen in het geval van een hele warme omgeving. Andersom kan natuurlijk ook.

Daarnaast heeft het dragen van laagjes isoleert beter. Door de (minimale) ruimte tussen de verschillende laagjes kleding geeft dit een isolerende functie en kan het je beter beschermen tegen de kou. Hoe kun je met laagjes de perfecte warme outfit samenstellen?

Dit doe je als volgt:

  • Laag 1 – Begin met ondergoed dat goed ademend is. Uiteraard mag en kan je ook kiezen voor thermo ondergoed. Trek ook sokken aan die wat langer zijn.
  • Laag 2 – Daaroverheen draag je een top of t-shirt (met lange mouwen). Je kunt de top of het t-shirt ook vervangen door een blouse. Dit geeft een wat meer stijlvollere look. Wil je je benen nog wat extra warmte geven. Je kan een legging of een wat dikkere panty aantrekken.
  • Laag 3 Trek een lekkere warme trui of comfy vest aan. Daarnaast trek je een broek aan, die eventueel wat dikker van stof is.
  • Laag 4 – Tot slot kun je nog accessoires toevoegen aan je warme winter outfit. Een sjaal maakt de meeste outfits helemaal af. Uiteraard als je naar buiten gaat mogen een winterjas handschoenen en muts ook niet ontbreken.

Het voordeel van kleding in laagjes dragen is dat je ook heel eenvoudig weer iets uit kan trekken als het te warm is.

Stoffen voor de winter

Bij een perfecte warme outfit samenstellen hoort ook zeker de keuze voor bepaalde stoffen. Je moet namelijk op zoek gaan naar materialen en stoffen die je op de eerste plaats goed warm houden. Ook het goed opnemen van vocht en snel drogen is belangrijk. Stoffen voor dameskleding die hieraan voldoen zijn bijvoorbeeld:

  • Fleece
  • Flanel
  • Wol

Meer damesoutfit inspiratie

Met deze tips kun je je perfecte damesoutfit voor de winter samenstellen. Ben je opzoek naar meer inspiratie voor kleding voor dames, dan kun je bijvoorbeeld nog een kijkje nemen op de blog vol glitterkleding of deze met de leukste foute kersttruien. Ben je zwanger deze winter? Check dan deze blog met tips over de leukste zwangerschapskleding.