Edelstenen brengen veel mogelijkheden met zich mee. Er zijn namelijk meerdere zaken waar je deze voor in kunt zetten. Alle ruwe edelstenen hebben hiervoor een eigen betekenis, waar jij op moet letten. Er zijn bijvoorbeeld stenen die jou meer kracht geven, maar ook stenen die de juist jouw huis weer vrij maken van negatieve energie. Voordat je de edelstenen gebruikt, is het van belang dat je van de werking op de hoogte bent. Maar wat is dit precies? Na het lezen van onderstaande informatie kun je aan de slag.

Geboorte- en sterrenbeeld stenen geven meer kracht

De ruwe edelstenen zijn bijvoorbeeld bedoeld als de geboorte- en sterrenbeeld stenen. Dit zijn stenen die geassocieerd worden met de maanden in een jaar. De oorsprong ligt al ver achter ons en de specifieke stenen zijn ook een aantal keer veranderd qua betekenis. Echter zijn de stenen nog altijd een vorm van traditie en kun je verschillende sieraden terugvinden waar je jouw steen aan kunt schaffen. Iedere steen kan jou dan kracht geven die je nodig hebt bij jouw dagelijkse bezigheden. Door het sieraad dagelijks bij je te dragen, ga je vanzelf de kracht voelen die de steen afgeeft.

 

Edelstenen die samenwerken met de chakra’s

Je kunt ook edelstenen vinden die voor de zeven chakra’s staan. Deze chakra’s zijn terug te vinden in de wervelkolom, onderbuik, navel, keel, hart, de kruin en het midden van het voorhoofd. Deze chakra’s kennen echter ook specifieke kleuren, welke aspecten van emoties en gedrag beïnvloeden. Zo kun je bijvoorbeeld rozenkwarts aanschaffen, welke helpt met relaties, liefde en acceptatie. Naast rozenkwarts zijn er nog verschillende edelstenen die zorgen voor een veilig gevoel, emoties en zelfvertrouwen. Wanneer je deze stenen in de sieraden plaatst, kun je jezelf dus de kracht geven die je nodig hebt.

Lees meer over sieraden met een geboortesteen

Kleuren zorgen voor een bepaalde aantrekkingskracht

De meeste mensen zullen echter naar kleuren kijken. Echter weten velen niet dat iedereen zich laat beïnvloeden door kleur. Iedere kleur is namelijk rauw verbonden met de aspecten van het leven, waaronder de visuele aspecten. Het zal daarom niet vreemd zijn als jij je aangetrokken voelt tot de kleur van een edelsteen. Echter hebben kleuren ook genezende eigenschappen, zoals het ontgiften van het lichaam of meer balans aanbrengen in jouw leven. Door goed door te nemen welke betekenissen de stenen hebben waar jij toe aangetrokken bent, kun je jouw leven weer meer balans geven.

Jouw stenen altijd bij je dragen

Voordat je een van de ruwe edelstenen aanschaft, is het verstandig om alle betekenissen door te nemen. Zelfs als je je aangetrokken voelt tot een bepaalde kleur moet je immers weten of de steen daadwerkelijk een verandering aanbrengt. Daarbij blijft het belangrijk om de steen te allen tijde bij je te dragen, zodat je zeker weet dat de steen zijn werking kan doen. Een combinatie van stenen is daarbij ook mogelijk, zolang ze elkaars werking maar niet in de weg staan en je de stenen kunt gebruiken om steeds meer kracht te krijgen gedurende de dag.