We kunnen er niet meer omheen, overal zie je namelijk droogbloemen verschijnen. Je komt ze tegen in de woonbladen en ze nemen in korte tijd onze Instagram feeds over. De droogbloemen zijn niet aan te slepen, een ware trend. Niet zo gek, want ze zijn ook hartstikke leuk!

Eerst zag ik voornamelijk het Pampasgras, die lange pluimgrassen, overal voorbij komen. Maar steeds meer komen de droogbloemen en droogboeketten om de hoek kijken. Ze zijn weer terug van weggeweest! Mijn moeder zei al: “het doet me echt weer denken aan vroeger”, want in de jaren ’70 en ’80 zag je ze ook in heel veel woonkamers staan.

interieur trend

De droogbloemen passen tegenwoordig helemaal in de slow living trend, waarin het om de eenvoud draait. Niet om meer, meer, meer maar om minder minder minder. Ik vind dat een heel interessant iets in het drukke en vaak online leven dat we leven. En dan juist te leven met meer rust en meer aandacht. (Maar dit is heel ander iets waar ik zeker nog wel eens wat over wil delen.)

Terug naar de droogbloemen. Green Bubble (voorheen Het Beste van de Kweker) is dé plek om online je planten en bloemen te vinden. Ze bezorgen regelrecht van de kweker de planten bij jou thuis. En het leuke is dat ze tegenwoordig ook droogbloemen aanbieden.

Dit bosje droogbloemen, straalt eenvoud en duurzaamheid uit en heeft zo’n mooie zachte kleurtint. Ik houd er echt van! En het past ook zo mooi in ons huis met de pastel en natureltinten. Na de bestelling bij Green Bubble wordt de doos zorgvuldig verpakt en bij je aan de deur afgeleverd. In de doos zitten 8 tot 10 variërende droogbloemen in natureltinten. De inhoud is nooit precies hetzelfde, want de vorm en afmetingen kunnen wisselen. Zo is het altijd een verrassing wat je bij de deur afgeleverd krijgt.

En dan wil ik jullie dit leuke en originele cadeau nog laten zien. Dé perfecte oplossing voor wanneer je (weer) een cadeau moet bedenken. Deze droogbloemen zitten mooi verpakt in een giftbox, wat het geven ontzettend leuk maakt. Ook hierbij is de inhoud nooit precies hetzelfde. Zoek je nog iets, denk er dan eens aan om droogbloemen cadeau te geven. Of je shopt het gewoon lekker voor jezelf! 😉 Hebben jullie al droogbloemen in huis?

interieur trend

*deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met Green Bubble. Lees eventueel ook nog de vorige blog over een stoere plant voor alle vaders.

Nog meer lezen over droogbloemen? Annelies van Dirksdotter heeft onlangs ook een mooie blog geschreven over de trend van 2020: droogbloemen.