Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En omdat de Nederlandse overheid duurzaamheid wil stimuleren, zijn er allerlei subsidies, vrijstellingen en financieringsmogelijkheden beschikbaar. Benieuwd welke financiële zonnestralen er voor jou zijn? Hier geven we je, in samenwerking met Nick van Paneelcompany, een overzicht van alles wat je moet weten over subsidies en regelingen voor zonnepanelen in 2024.

#1 Vrijstelling van BTW

Vanaf 1 januari 2023 geldt een btw-tarief van 0% voor de installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Dat betekent een flinke korting op de installatiekosten bij een erkende installateur van zonnepanelen als Paneelcompany. Dus, laat de zon schijnen zonder dat het je portemonnee laat regenen!

#2 Salderingsregeling 2024

De salderingsregeling maakt het mogelijk om de energie die je opwekt en teruglevert aan het net te verrekenen met je eigen verbruik. In 2024 blijft deze regeling onveranderd, dus profiteer nu het nog kan. En ook daarna kun je blijven salderen, al zal dat waarschijnlijk tegen een lager percentage zijn. Terugleveren was nog nooit zo lonend!

#3 Gemeentelijke duurzaamheidslening

Via je gemeente kun je een goedkope lening aanvragen voor zonnepanelen. Lage rente, vriendelijke voorwaarden, en een groener huis in het vooruitzicht. Win-win-win!

#4 Energiebespaarlening via het Nationaal Warmtefonds

Geen duurzaamheidslening in je gemeente? Het Nationaal Warmtefonds biedt een energiebespaarlening met vergelijkbare gunstige voorwaarden. Lenen met een glimlach op weg naar een energiezuinige woning.

#5 Zakelijke subsidies voor bedrijven

Ondernemers en VvE’s kunnen profiteren van diverse fiscale regelingen, zoals de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), Energie-investeringsaftrek (EIA), en Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Laat de overheid meebetalen aan je duurzame ambities!

Laat je adviseren over wat er mogelijk is voor jou!

Kiezen voor zonnepanelen in 2024 is niet alleen een investering in een duurzamere toekomst, maar het betekent ook profiteren van financiële voordelen. Met subsidies, vrijstellingen en leningen kun je jouw groene dromen realiseren. Dus, laat de zon maar schijnen op jouw energiezuinige pad! Meer weten? Kijk dan eens op de website van Paneelcompany in Purmerend. Zij adviseren jou met plezier over wat in jouw situatie de beste opties zijn.