De badkamer renoveren is doorgaans een behoorlijke kostenpost. Gelukkig zijn er wel wat dingen waarmee je, zonder veel geld uit te geven de badkamer een nieuwe en frisse uitstraling kan geven. We geven je hieronder graag wat tips voor een goedkope, low budget badkamer renovatie.

Nieuwe tegels doen echt wonderen

In ieder badkamer komen er na verloop van tijd wel wat scheurtjes of beschadigingen aan de wand of vloertegels. Wil je de badkamer low budget renoveren en zijn de badkamertegels eigenlijk het enige wat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Dan doen nieuwe tegels echt wonderen. Heel de badkamer heeft na het vervangen van de tegels weer een heel frisse aanblik.

Aanvullende tips:

  • kijk voor wand- en vloertegels bij een tegeloutlet of groothandel zoals Afium.nl. Daar vind je partijen tegels die ‘over’ zijn of van voorgaande jaren. Natuurlijk nog prima voor jouw badkamer.
  • Andere tips is om hulp te vragen van je familie- of vriendenkring. Mogelijk is daar iemand die goed is in tegels zetten. Dat bespaart je aanzienlijk in kosten.

Kijk wat jezelf kan doen en waar professionele hulp bij nodig is

Een badkamer renovatie is in de meeste gevallen een klus waar je wel wat professionele bij kan gebruiken. Zo heb je meestal een loodgieter nodig voor al het leidingwerk enz. Je kunt alles laten doen, maar om het low-budget te houden kan je eerst eens inventariseren wat je allemaal zelf kan doen. Tegels van de muur bikken kan je best zelf. Voor alles wat je zelf kan doen hoef je geen vakman te laten komen en zo bespaar je flink wat geld. Vraag ook of familie en vrienden je misschien willen helpen.

Aanvullende tips:

  • Laat de leidingen als het even kan op dezelfde plek liggen ook dat scheelt in de kosten
  • Maak vooraf een goed overzicht van welk werk jezelf gaat doen en wat de loodgieter, tegelzetter of andere vakman moet doen.
  • Regel met een vakman dat jij het voorwerk voor de loodgieter of tegelzetter kunt doen, dat bepaart je weer geld.

Nieuwe badkameraccessoires geven de badkamer een andere sfeer

Wil je low budget je badkamer veranderen of een ander uiterlijk geven? Haal alle badkameraccessoires eruit en zorg voor nieuwe. Je kan bijvoorbeeld accessoires in een andere kleur nemen of experimenteer eens met wat meer natuurlijk groen in de badkamer dit geeft ook een heel andere sfeer. Zo heb je in een handomdraai een goedkope badkamer renovatie.