Vind je het belangrijk om genoeg te bewegen, maar vind je het lastig te combineren met het moederschap en je werk? Als het je niet lukt om regelmatig naar de sportschool te gaan of een lange wandeling te maken, is een homegym ideaal. Dit biedt de mogelijkheid om gewoon thuis te sporten. Waarom een homegym ideaal is voor drukke moeders? Wij zetten enkele redenen op een rij!

Je hebt veel flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een homegym, is dat het je als drukke moeder veel flexibiliteit biedt. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wanneer je gaat sporten, of dat nu ’s ochtends vroeg is, als de kinderen een middagdutje doen of ’s avonds laat. Je bent niet afhankelijk van openingstijden van een sportschool en kiest zelf wanneer een workout jou het beste uitkomt.

Je bespaart tijd

Nog een reden om een eigen homegym te bouwen, is dat het je tijd bespaart. Je hoeft namelijk niet naar de sportschool te reizen en kunt gewoon thuisblijven om in beweging te komen. Sporten is veel toegankelijker met een eigen homegym, wat fijn is voor moeders met een drukke agenda.

Meer motivatie

Wat ook een voordeel is van een eigen homegym, is dat het voor meer motivatie zorgt. Je hoeft als moeder niet meer de deur uit om te sporten, maar kunt gewoon vanuit je eigen huis aan de slag met je sportsessie. Doordat sporten toegankelijker is met een homegym, geeft het meer motivatie om in beweging te komen.

Zorg dat je fitnessruimte voorzien is van de juiste apparatuur, zodat je maximaal kunt presteren. Denk hierbij aan een goede mix van apparaten voor cardio en kracht. Wil je aan je conditie werken en makkelijk calorieën verbranden? Dan is een fitness stepper een geweldige toevoeging aan jouw homegym. Wil je effectief krachttrainen, dan zijn een krachtstation, fitnessbank, dumbbells en lifting straps onmisbaar.

Lees ook meer over de fitness hoelahoep

Meer privacy

Nog een reden om een eigen homegym te bouwen, is dat je meer privacy hebt. Dit is ideaal als jij gehecht bent aan je privacy en graag in alle rust sport. Met een eigen homegym hoef je je geen zorgen te maken over dat anderen meekijken. Hierdoor voel je je altijd op je gemak en kun je oefeningen op een comfortabele manier uitvoeren. Dat betekent dat je altijd ongestoord kunt trainen.

Kortom, het is om verschillende redenen handig om een homegym te bouwen als drukke moeder. De kans is groot dat zodra je deze sportruimte hebt, je er veel gebruik van gaat maken. Investeer in hoogwaardige apparatuur, zoals een loopband, hometrainer, fitness stepper, krachtstation, straps voor fitness en dumbbells. Hoe beter de kwaliteit van de apparatuur is, hoe effectiever je trainingen zijn!