De tuin is vaak een plek waar we veel tijd doorbrengen. Een boekje lezen, een dutje doen of even van de zon genieten is heerlijk. We proberen veel tijd en moeite te besteden aan de tuin, want het moet er natuurlijk wel netjes uit zien. Voor iedereen is netjes anders, maar je komt vaak wel dezelfde dingen tegen in een tuin. Een tuinbank is misschien wel het item die je bij meerdere huishoudens tegenkomt. Wij hebben een houten bank in de tuin, wat een aantal leuke voordelen heeft.

De voordelen van een houten tuinbank

Een fijne zitplek in je tuin is belangrijk. Eentje die er leuk uit ziet en ook nog lekker zit. Toch kan het lastig kiezen zijn welke bank je voor jouw tuin moet nemen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren en vormen van tuinbanken op de markt. En ook qua materialen die gebruikt worden voor een tuinbank kun je heel veel kiezen. In deze blog lees je de voordelen van de aanschaf van een houten tuinbank.

#1 Sfeer in een tuin

Vaak zijn de tuinbanken van hout gemaakt, omdat dit simpelweg de mooiste sfeer in een tuin geeft. Alle planten en bloemen combineren natuurlijker met een houten bank, dan eentje van plastic. Daarnaast geeft het vaak ook even net dat stoere tintje aan de tuin.

#2 Beter voor het milieu

Hout is duurzaam en een milieubewustere keuze dan bijvoorbeeld een bank van plastic. Let hierbij wel op dat het een FSC-keurmerk heeft. Houten banken gaan lang mee, ondanks de weersomstandigheden. Daarnaast is het honderd procent afbreekbaar en dus goed voor het milieu.

#3 Niet veel onderhoud

Houten tuinbanken hebben niet veel onderhoud nodig. De uiteenlopende weersomstandigheden in Nederland zorgen er wel voor dat je af en toe je bank in de olie moet zetten. Wanneer je dit doet, blijft hij langer mooi en houd je houtrot zo lang mogelijk buiten de deur.

Neem ook een kijkje in onze tuin-tour

#4 Makkelijk verplaatsbaar

Hout is over het algemeen niet een heel zwaar materiaal. Om deze reden is het makkelijk om een houten bank in de tuin te verplaatsen en het een ander plekje te geven. Is er zon in de achtertuin? Dan kun je hem makkelijk oppakken en om de zonnestraaltjes te pakken.

#5 Kleurtje er op

ร‰รฉn van de leuke voordelen van een houten tuinbank, is dat je het in elke gewenste kleur kunt maken. Hout is gemakkelijk te verven, waardoor je het eenvoudig naar je eigen smaak kunt brengen. Op deze manier tover je tuinbank in een handomdraai perfect bij de stijl van je tuin.

#6 Relatief goedkoop

Hout is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het relatief gezien een goedkope keuze is. En ook zijn er al verschillende eenvoudige modellen verkrijgbaar tussen de 60 en 100 euro.

#7 Leuke aankleding

Het laatste voordeel vind ik wel een hele leuke, de leuke aankleding die je de tuinbank kunt geven. Je kunt tegenwoordig hele leuke kussens krijgen in diverse kleuren. En ook een leuk kleed maakt het helemaal af en is daarnaast ideaal voor de wat koudere zomeravonden.

Mocht je binnenkort een houten tuinbank aanschaffen, dan wens ik je veel plezier met de aankoop!

houten tuinbank voordelen