Met een druk en dynamisch huishouden kan een beetje “me-time” er al snel bij inschieten. En dat terwijl een heerlijke ontspannende ervaring juist zo welkom is. Hoe fijn zou het zijn als je dit allemaal in je eigen badkamer kunt creëren! Alleen waar begin je als je van deze ruimte een luxe oase van rust en ontspanning wilt maken? Geen zorgen, hier lees je hoe je het aanpakt.

Badkamer ontwerpen

Een badkamer ontwerpen online is veel makkelijker dan je denkt. Met een paar muisklikken kun je jouw droombadkamer visualiseren en ontwerpen. Of je nu een moderne of klassieke stijl wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is de perfecte manier om een idee te krijgen van hoe jouw nieuwe badkamer eruit zal zien.

Maak ruimte

Voordat je begint met het creëren van je eigen luxe spa-badkamer, is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte. Is jouw badkamer groot genoeg? Zo niet, dan zijn er tal van creatieve manieren om meer ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van planken boven het toilet of aan de muur. Zo houd je de vloer vrij en wordt er ruimte bespaard. Of kies voor een kleinere wastafel of hangend toilet om meer ruimte te creëren.

Luxe materialen

Een luxe spa-badkamer vraagt natuurlijk om luxe materialen. Denk hierbij aan natuursteen, marmer, glas en hout. Maar wat kost een badkamer met luxe materialen eigenlijk? De luxere materialen zorgen voor een natuurlijke en mooie uitstraling, maar welke keuzes je maakt hangt natuurlijk volledig af van je budget. Door te kiezen voor een vrijstaand bad met een messing kraan zorg je voor een echte spa-ervaring. En door dit te combineren met bijvoorbeeld scherp geprijsde vloertegels, kun je toch de luxe uitstraling creëren die je wenst.

Zachte verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect bij het creëren van een luxe spa-badkamer. Het is van belang om de juiste sfeer te creëren. Zo kun je gebruik maken van dimbare lampen en kaarsen voor een ontspannen sfeer. Maar zorg ook voor voldoende licht bij de spiegel voor je beautyroutine, make-up en haar.

Accessoires

Accessoires maken een luxe spa-badkamer helemaal af! Kies voor mooie handdoeken, maar ook geurkaarsen, planten en luxe toiletartikelen mogen niet ontbreken. Dit laatste draagt niet alleen bij aan de sfeer, maar maakt je spa-beleving compleet. Houd de badkamertrends goed in de gaten voor leuke nieuwe ideeën!

Opbergruimte

Goede opbergruimte is onmisbaar in een spa-badkamer, zeker als je deze ook nog moet omtoveren tot speelparadijs voor de kinderen. Zorg daarom voor genoeg plek om je badkamerspullen op te bergen, zonder dat de badkamer rommelig oogt. Maak gebruik van planken en kasten, maar ook van rieten manden en handige boxen.

Kortom, door te kiezen voor luxe materialen, zoals een regendouche en vrijstaand bad, accessoires en de juiste verlichting, richt je jouw badkamer zo in dat het de ultieme spa-beleving geeft. Neem vooral je tijd en laat je adviseren, zodat jij de badkamer van jouw dromen kunt creëren. Veel succes en geniet ervan!