Als je op zoek bent naar een badkamer, ben je vast benieuwd wat de badkamertrends van dit moment zijn. Duurzaamheid is één van de dingen die een steeds belangrijkere rol in ons leven krijgt. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de badkamer. Maar ook trends op het gebied van kleur en materiaal. In deze blog vind je de laatste trends voor in de badkamer op een rij.

Wellness badkamer

Waar het tien jaar geleden nog gewoon een plek was om je tanden te poetsen en een douchje te pakken, wordt de badkamer steeds meer gebruikt als rustgevende plek in huis. Wellnessachtige taferelen zie je steeds meer in de badkamers van nu. Een luxe badkamer met een (vrijstaand) ligbad, grote inloopdouche is geen uitzondering meer. En het hebben van een stoomcabine of sauna geven je badkamer helemaal een wellness touch. De badkamer is nu dé plek waar je na een drukke dag languit in een (bubbel)bad kunt relaxen. Kaarsje aan, een goed boek en een kop thee erbij en je zen moment kan beginnen.

wellness badkamer

Badkamertrend duurzaamheid

De badkamers van dit moment houden ook rekening met duurzaamheid. Waterbesparende douchekoppen zijn al lang niet meer het enige als het gaat om een duurzame badkamer. Je ziet steeds vaker de zogenoemde ‘Smart badkamer’ zijn intrede doen. Bij Smart badkamers kun je je badkamer bedienen via displays en maak je gebruik van vooraf ingestelde (besparende) programma’s. Daarnaast kun je bijvoorbeeld het licht aan laten springen via een bewegingssensor. Je lamp gaat weer uit als er een bepaalde tijd geen beweging is gedetecteerd. Nooit meer een lamp die onnodig aan blijft staan.

Lees hier de musthaves voor een duurzame badkamer

Natuurlijke kleuren

Waar je de laatste jaren nog veel zwart, grijs en betonkleuren zag, nemen aardse kleuren nu meer de overhand. Kleuren als beige, bruin, zand en terracotta. Deze natuurlijke kleuren kun je ook heel goed combineren met natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Het geeft een rustige en natuurlijks sfeer aan je badkamer.

Nieuwe materialen in de badkamer

Chroom en zwarte kranen in de badkamer kennen we allemaal wel. Gelukkig is het na jarenlang alleen deze twee varianten tegen te komen, tijd voor iets nieuws. Kranen in de kleuren nikkel, koper, goud en grafiet zijn badkamertrends van dit moment. Je plaatst ze op het badkamermeubel, toiletmeubel of gebruikt het als douchekraan. Deze kleuren stralen luxe uit en staan prachtig in badkamers van dit moment.

Foto’s in deze blog zijn afkomstig van Van Heck badkamers

badkamertrends van dit moment