Er wordt in Nederland enorm veel gewerkt met hout. Niet alleen in huis zie je veel hout terug, maar zeker ook in de tuin. Kijk bijvoorbeeld naar de tuinhuisjes, overkappingen of schuttingen die in Nederland jaarlijks worden geplaatst. Al dit hout heeft een goede bescherming nodig tegen de verschillende weersinvloeden. Daarnaast worden er ook vaak andere materialen, zoals bijvoorbeeld metaal gebruikt. Het is belangrijk dat deze beide materialen een goede bescherming krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een goede nanocoat voor het hout als je het gaat plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het hout niet snel water opneemt. In dit artikel willen we je graag meer vertellen hoe je hout en metaal het beste kunt onderhouden.

Een goede coat aanbrengen

Voordat je hout gaat plaatsen in de tuin, is het van belang dat je een goede coat gebruikt voor het hout. Een goede coating zorgt ervoor dat het hout veel langer mee kan. Je kunt het hout bijvoorbeeld behandelen met een goede beits. Dit trekt direct in het hout, waardoor het hout van binnenuit beschermt is. Daarnaast zorgt de coating er ook voor dat het hout beschermt is tegen de verschillende weersinvloeden. Hout kan namelijk snel water opnemen als het niet goed beschermt is. Dit kan tot gevolg hebben dat er houtrot ontstaat. Met een goede beits of nanocoat, voorkom je deze problemen. Hierdoor blijft het hout een zeer lange tijd erg sterk en gaat het veel langer mee.

De juiste verf gebruiken

Als je het hout of metaal in de tuin gaat zetten, is het belangrijk dat je de juiste verf uitkiest. Door een verkeerde verf te kiezen voor het hout of het metaal ga je al snel merken dat de verf niet goed blijft zitten. Dit kan als resultaat geven dat de verf na enkele jaren los gaat laten. Door een goede houtverf te gebruiken voor het hout, krijg je het mooiste resultaat. Voor het metaal gebruik je echter een andere verf. Hiervoor heb je een speciale metaalverf die goed op metaal blijft zitten. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat zowel het hout als het metaal zo lang mogelijk mee gaat.

Ben jij op zoek naar een goede bescherming voor hout of metaal? Kijk dan eens op Wovar.nl. Hier vind je de beste beschermingen voor al je hout en metaal voor in de tuin!

Hoe kun je het hout onderhouden?

Als je een tuinhuis of een schutting hebt geplaatst, is het aan te raden om hier jaarlijks onderhoud aan te plegen. Dit kan namelijk erg gemakkelijk gedaan worden. Het is belangrijk dat al het vuil van de houten planken wordt afgehaald. In eerste instantie kun je hier de tuinslang voor gebruiken. Met water kun je alle viezigheid van de planken afspoelen. Daarnaast kun je een spons of doek gebruiken om ook de moeilijke plekjes schoon te maken. Zorg ervoor dat je geen hogedrukspuit gebruikt, omdat je dan het hout kunt beschadigen. Als de plekken zichtbaar blijven, kun je er een nieuwe coat op zetten of een zachte borstel gebruiken.

Hoe kun je het metaal onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat het metaal zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk dat je het metaal goed onderhoud. De beste manier om roest te voorkomen, is door het metaal regelmatig schoon te maken. Het wordt aangeraden om minstens 2 keer per jaar het metaal te voorzien van een grondige schoonmaakbeurt. Zo kun je de viezigheid verwijderen met een doek en water en eventueel daarna het metaal met behandelen met een extra beschermende laag.