Een woning moet veel weersinvloeden doorstaan. Om ervoor te zorgen dat je woning dit aan kan, wordt er vaak gebruik gemaakt van beschermingen. Zo plaatsen veel bedrijven en particulieren houten gevelbekleding of houten schuttingen om het huis en de tuin te beschermen. Het gebruik van hout in deze gevelbekledingen brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan het je woning een mooie uitstraling geven en is het erg goed bewerkbaar. In dit blogbericht vertellen we je graag de voordelen van deze gevelbekleding.

Een natuurlijke uitstraling met houten gevelbekleding

Als je de gevel van een gebouw gaat bekleden, wil je dit met een zo mooi mogelijke uitstraling doen. Door de gevelbekleding van hout te plaatsen, krijg je een bijzondere en natuurlijke uitstraling. Ieder stuk hout heeft namelijk zijn eigen, unieke karakter. Hierdoor krijgt ook het gebouw een mooie uitstraling. Vervolgens kun je het hout ook in verschillende kleuren maken, zoals bijvoorbeeld zwart of grijs. Zo laat je het hout perfect passen bij het gebouw. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om voor de houtlook te gaan. Je kunt de houten gevelbekleding op deze manier ook perfect combineren met de omgeving van het gebouw. Zo krijg je direct een natuurlijke uitstraling. 

Houten gevelbekleding plaatsen voor isolatie

Door een gevelbekleding te plaatsen, krijg je een extra laag tussen de woning en de buitenlucht. Hierdoor krijg je ook een extra isolatielaag. Houten gevelbekleding is perfect om deze rol in te vullen. De houten planken worden namelijk op een raster aangebracht. Dit geeft je de mogelijkheid om extra isolatie te plaatsen. Het zorgt er direct voor dat er een besparing komt op de energierekening. Daarnaast zorgt de houten gevelbekleding zelf ook voor isolatie. Zowel op thermisch als akoestisch gebied krijg je direct een isolatie. Dit heeft te maken met dat het hout uit de natuur komt.

Ben jij op zoek naar hout voor de gevel of schutting? Zoek dan niet langer! Neem een kijkje op Gadero.nl voor het sterkste hout tegen de beste prijs!

Een houten schutting plaatsen

Naast gevelbekleding, kun je je woning ook beschermen door het plaatsen van een houten schutting. Deze zit niet tegen het huis aan, maar wordt rondom het huis gezet. Hierdoor wordt de wind direct al tegengehouden, waardoor je aangenamer naar het huis kan lopen. Ook wordt het fijner om in de tuin te zitten als je een houten schutting hebt staan. Je combineert de houten schutting erg goed met de houten gevelbekleding. Zo krijgt de gehele woning een mooie en natuurlijke uitstraling.

Verschillende soorten gevelbekleding

Ben je op zoek naar houten gevelbekleding? Dan heb je de keuze uit verschillende houtsoorten die je kunt plaatsen. Zo kun je gaan voor verschillende type hout, die ieder weer andere specificaties hebben. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn dat je een mooie houtlook wilt maken op je woning. Dit kun je bewerkstelligen door een houtsoort te kiezen die veel striemen laat zien. Hierdoor worden de planken iedere keer anders, waardoor je een mooie, natuurlijke uitstraling krijgt op het gebouw. Tot slot hoef je niet bang te zijn voor het onderhoud aan de houten gevelbekleding. Het hout is namelijk enorm onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het enkel schoon te maken als het vies is geworden. Uiteraard behandel je van te voren wel het hout.